Volledig scherm
PREMIUM
Ancilla van de Leest is woordvoerder van de familie en vrienden van Kamphuis. Vandaag kregen ze te horen dat Kamphuis hoogstwaarschijnlijk verongelukt is met zijn kajak in een fjord. © ANP

Ancilla van de Leest: We hebben even tijd en ruimte nodig om dit nieuws over Arjen te verwerken

Zoektocht gestaaktFamilie en vrienden zijn diep bedroefd over het feit dat ze de vermiste Arjen Kamphuis waarschijnlijk nooit meer terug zullen zien, nu de politie het onderzoek gesloten heeft en uitgaat van een fataal kajak-ongeluk. ,,Zijn denkbeelden mogen niet vergeten worden.”

Ook voor intimi kwam de Noorse politie vandaag met opvallend nieuws. Dat het onderzoek gesloten zou worden, was misschien te verwachten na een jaar rechercheren zonder bevredigend resultaat. Maar dat de Noren het scenario van het kajak-ongeluk zo duidelijk konden onderbouwen is verrassend. ,,We hebben even tijd en ruimte nodig om dit te verwerken”, zegt Ancilla van de Leest, goede vriendin van Kamphuis en woordvoerder namens familie en vrienden.  

  1. Willem zag als ‘jonge vent’ Derk Wiersum in actie en dacht meteen: Bij hem ga ik solliciteren

    Willem zag als ‘jonge vent’ Derk Wiersum in actie en dacht meteen: Bij hem ga ik sollicite­ren

    De gewelddadige dood van Derk Wiersum is bij strafrechtadvocaten uit heel Nederland als een bom ingeslagen. De 44-jarige raadsman stond bekend als een voorbeeldfiguur en inspireerde met zijn bevlogenheid en tomeloze inzet talloze aanstormende talenten in het strafrecht, onder wie de nu 37-jarige Willem van Vliet. ,,Toen ik hem voor het eerst in actie zag dacht ik: zo moet ik het later ook gaan doen.”