Annahita Mazaheri uit Amstelveen is geweigerd op een vlucht naar de Verenigde Staten. Ze denkt vanwege haar Iraanse naam.
Volledig scherm
PREMIUM
Annahita Mazaheri uit Amstelveen is geweigerd op een vlucht naar de Verenigde Staten. Ze denkt vanwege haar Iraanse naam. © Privé

Annahita (22) krijgt duizenden reacties nadat ze als enige op vlucht naar VS wordt geweigerd

Spanning IranDe 22-jarige Annahita Mazaheri is overspoeld met reacties nadat ze gisteren werd geweigerd op een vlucht naar de Verenigde Staten. De in Nederland geboren studente uit Amstelveen ging met twee vriendinnen op vakantie naar Los Angeles, maar mocht het vliegtuig niet in. Ze denkt vanwege haar naam.

Op Schiphol maakten de drie meiden er al grapjes over: phew, je bent door de douane. Want ergens had Annahita al in haar achterhoofd dat er problemen konden ontstaan door haar Iraanse naam. ,,Maar ik had alles dichtgetimmerd: mijn visum was net geüpdatet en goedgekeurd, ik heb een Nederlands paspoort, ben in Nederland geboren, ben al zeventien jaar niet meer in Iran geweest. Er was gewoon geen grond om me te weigeren", vertelt ze aan de telefoon. De masterstudent rechten heeft weliswaar een Iraanse naam en Iraanse ouders, maar verder heeft ze geen enkele relatie met het land. 

  1. VVD laat PVV en Forum verder achter zich in virtuele peiling: ‘Rutte is een echte crisismanager’

    VVD laat PVV en Forum verder achter zich in virtuele peiling: ‘Rutte is een echte crisismana­ger’

    Premier Mark Rutte krijgt veel waardering voor de manier waarop hij met de coronacrisis omgaat. In de eerste weken van de crisis stijgt de VVD met acht zetels in de virtuele peilingen. Geert Wilders (PVV) en Thierry Baudet (Forum voor Democratie) verliezen juist kiezers vanwege hun opstelling en het beleid dat zij hebben bepleit in deze crisis, blijkt uit onderzoek van onderzoeksbureau Ipsos en EenVandaag.