Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © ANP

Arts (83) die patiënt eigen bloed in laat spuiten: briljant of gevaarlijk?

Is Leendert Kunst een briljant wetenschapper in de traditie van Galileo Galilei en Corpernicus? Of mag het Nijmeegse Radboudumc patiënten best openbaar waarschuwen voor de experimentele methode waarmee de 83-jarige huisarts zegt Q-koorts te kunnen genezen?

,,Ik zou dat willen doen voor de patiënten!", zegt Leendert Kunst (83) als hem door de rechter wordt gevraagd of hij nog bereid is om met het Nijmeegse ziekenhuis Radboudumc in gesprek te gaan over de methode waarmee hij mensen met het Q-koortsvermoeidheidssyndroom (QVS) zegt te kunnen genezen. Achter het glas, op de publieke tribune, beginnen tientallen mensen luid te joelen en te applaudisseren. 

  1. Te hard rijden, smartphones en alcohol: meer verkeersongelukken door minder politiecontrole

    Te hard rijden, smartpho­nes en alcohol: meer verkeerson­ge­luk­ken door minder politiecon­tro­le

    Het aantal verkeersongelukken is de afgelopen vijf jaar toegenomen. Dat komt vooral doordat automobilisten te snel rijden, afgeleid zijn (door smartphones) of alcohol op hebben. Bij de ongelukken vielen ook meer doden, blijkt uit het vandaag uitgekomen rapport van de stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV). Een logische verklaring voor het gedrag van bestuurders is de afname van de handhaving van verkeersregels door de politie, aldus het onderzoeksinstituut.