Auto verdwijnt half in zinkgat Apeldoorn

videoOpmerkelijk gezicht: een auto die nog maar half uit het wegdek steekt. Een bestuurder in Apeldoorn kreeg vanochtend vroeg de schrik van zijn leven toen die met zijn wagen in een zinkgat reed. 

Dat gat is - kan bijna niet missen - ontstaan door een waterleidingbreuk. Het vrij stromende water spoelde zand weg onder de klinkers aan de Spinnersdonk in de Apeldoornse wijk De Maten. Een deel van de straat stond al blank, de bestuurder zag het gat niet of te laat. De automobilist kwam met de schrik vrij, maar moest wel uit de auto zien te klauteren via de achterportieren. 

Een berger heeft de auto uit het gat getrokken. 

Volledig scherm
Gat in de weg in de Spinnersdonk in Apeldoorn: de bestuurder wist zich via de achterportieren te redden. © Pim Velthuizen
  1. Bekende boerenactivist na tractor-ravage: ‘Mijn vader pleegde zelfmoord om landbouwbeleid’
    video

    Bekende boerenacti­vist na trac­tor-ravage: ‘Mijn vader pleegde zelfmoord om landbouwbe­leid’

    De 30-jarige Arjen Schuiling, een van de bekendste boerenactivisten van Nederland, is weer op vrije voeten nadat hij maandag werd aangehouden voor betrokkenheid bij een levensgevaarlijk incident met een trekker in Groningen. Hij blijft verdacht van openlijke geweldpleging, maar houdt vol onschuldig te zijn. ,,Ik moest gewoon in Groningen zijn. Voor mezelf, de boeren en voor mijn vader.”