Bij Broeze in Nijverdal kwamen woensdag de medewerkers bij elkaar, om te praten over het noodlottige bedrijfsongeval van dinsdag, waarbij een collega overleed.
Volledig scherm
PREMIUM
Bij Broeze in Nijverdal kwamen woensdag de medewerkers bij elkaar, om te praten over het noodlottige bedrijfsongeval van dinsdag, waarbij een collega overleed. © Lenneke Lingmont

Bedrijf ‘enorm geschokt en verdrietig’ na overlijden medewerker door ongeval

Een noodlottig ongeval op de werkvloer kostte dinsdagmorgen een ervaren medewerker van metaalbedrijf Broeze uit Nijverdal het leven. Het verdriet is groot, de schok enorm. „Je hart slaat over als je dat hoort.”

 1. Onderwijs asielkinderen loopt spaak door wachtlijsten en gebrekkige scholing: ‘Sommigen raken in een depressie’
  PREMIUM

  Onderwijs asielkinde­ren loopt spaak door wachtlijs­ten en gebrekkige scholing: ‘Sommigen raken in een depressie’

  Asielkinderen zijn de dupe van vele verhuizingen tussen noodopvanglocaties. Experts en inspecties maken zich zorgen over het lot van deze kinderen. Zoals over hun recht op onderwijs. Docenten zijn niet altijd voldoende gekwalificeerd en veel scholen hebben een wachtlijst of soms zelfs een leerlingenstop. ,,We komen kinderen tegen die al anderhalf jaar niet naar school zijn geweest.”
  Arnhem
 2. Ruim 8 jaar is het stil rond verdwenen Hanno van Mil en dan is er plots die zoekactie... toeval?
  PREMIUM
  Met podcast

  Ruim 8 jaar is het stil rond verdwenen Hanno van Mil en dan is er plots die zoekactie... toeval?

  Het is de dag voor Koningsdag 2023 als totaal onverwacht in de bossen rond de piramide van Austerlitz weer een zoekactie wordt gehouden naar de vermiste Amersfoorter Hanno van Mil. Zo’n zestig mensen, sommigen met een metaaldetector, zoeken urenlang naar een spoor. Opvallend is dat de zoekactie na acht jaar stilte is en precies een maand voordat dit weekend de AD-podcast Open/Eind verschijnt, over de vermissing van Hanno van Mil. Toeval?
  Utrecht, Amersfoort