In de polonaise op de Markt in Eindhoven, voor carnaval 2020 écht aftrapt.
Volledig scherm
PREMIUM
In de polonaise op de Markt in Eindhoven, voor carnaval 2020 écht aftrapt. © Koen Verheijden

Ben je als ‘exportbrabo’ nog wel welkom onder de rivieren?

Carnaval 2020De een vindt het fantastisch, de ander verschrikkelijk: carnaval. Veel Brabanders en Limburgers die naar boven de rivieren ‘geëmigreerd’ zijn, blijven het toch elk jaar vieren. Zo ook verslaggevers Loudi Langelaan (25) en Bonne Kerstens (30). Ze wonen al jaren in Amsterdam, maar blijven in hun hart ‘twee meisjes uit het zuiden’. Hoe is het om elk jaar weer terug te gaan? Horen ze er nog wel bij?

De vrijdagmiddag voor carnaval verloopt voor veel ‘exportbrabo’s’ (die wij bij uitstek zijn) volgens hetzelfde patroon. Compleet uitgedost staan we met onze weekendtas vol rommel en schone sokken te wachten op de trein naar het zuiden. De werkmail staat uit, de deur in Amsterdam hebben we achter ons dichtgetrokken. Zoals Theo Maassen ooit zei: het enige goede uit Amsterdam is de trein naar Eindhoven. En daar zijn Bonne uit Waalre en Loudi uit Eindhoven het een paar dagen per jaar hartgrondig mee eens. 

  1. Gesloten dierenpark in financiële nood biedt dieren ter adoptie aan: ‘Kameel kost 600 euro’

    Gesloten dierenpark in financiële nood biedt dieren ter adoptie aan: ‘Kameel kost 600 euro’

    Kasteelpark Born in Limburg is een reddingsoperatie begonnen. Zonder acute financiële steun stevent het dierenpark, dat al sinds maart noodgedwongen gesloten is als gevolg van de coronacrisis, rechtstreeks af op een faillissement. Meest opvallende actie is de uitgifte van ‘adoptie-aandelen’ waarmee mensen een of meer dieren in het park - van kwartels tot kamelen - een jaar lang kunnen adopteren.
  2. ‘Snelle pc zonder coronavirus’: Marktplaats grijpt in bij ‘smakeloze’ advertenties

    ‘Snelle pc zonder coronavi­rus’: Markt­plaats grijpt in bij ‘smakeloze’ adverten­ties

    Marktplaats heeft de handen vol aan particuliere verkopers en bedrijven die de naam van het coronavirus misbruiken om meer aandacht te krijgen voor hun advertenties. Op de koop-en verkoopsite wemelt het van de advertenties waarin volgens Marktplaats op een ‘smakeloze manier’ een link wordt gelegd met het coronavirus. ,,Wij gaan hier met onze experts kritisch naar kijken”, meldt een woordvoerder aan deze nieuwssite.