Volledig scherm
PREMIUM
Identiteitsplaatje van William L. Sandoval © Eigen foto

Bert vond identiteitsplaatje van al bijna 75 jaar vermiste Amerikaan: ‘Ik kreeg er kippenvel van’

Met zijn metaaldetector vond Bert Rosendal in een akker bij Persingen (Gelderland) het identiteitsplaatje van een Amerikaanse soldaat die al bijna 75 jaar wordt vermist. ,,Kippenvel kreeg ik ervan.” De Amerikanen komen het plaatje binnenkort bij hem ophalen. 

Bomscherven, granaatscherven en kogelpunten vond hij eerst op de akker naast de Thornse Molen, vlakbij Leuth, waar tijdens de operatie Market Garden hevig is gevochten. Wageninger Bert Rosendal vindt dat soort dingen wel vaker als hij met zijn metaaldetector aan het zoeken is.  Maar op een zeker moment had hij ineens iets heel anders in zijn handen, een zilveren identiteitsplaatje van een militair: William L. Sandoval.

,,Ik was al een uur bezig op die akker toen de detector weer ging piepen. Ik ging graven, dat doe ik altijd heel voorzichtig, je weet nooit of er munitie ligt die nog op scherp staat. Op ongeveer 20 centimeter diepte kwam ik  dit plaatje tegen.”

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Petitie tegen afsnijroute voor Formule 1-teams over strand naar circuit Zandvoort

    Petitie tegen afsnijrou­te voor Formule 1-teams over strand naar circuit Zandvoort

    Iets meer dan 3250 mensen hebben een online petitie getekend tegen de plannen om Formule 1-teams van Noordwijk over het strand naar het circuit bij Zandvoort te laten reizen. Drie teams zullen in Noordwijk logeren tijdens de Dutch Grand Prix begin mei. Het college van Noordwijk is bereid het vervoer over het strand onder voorwaarden mogelijk te maken, zodat ,,de supersterren van de Grand Prix nergens in een file komen vast te staan".
  2. Speelfilm Suriname en het coronavirus in de Ochtend Show to go

    Speelfilm Suriname en het coronavi­rus in de Ochtend Show to go

    Acteurs Rodney Lam en Rosita Dameri zijn morgen te gast in De Ochtend Show to go en zullen meer vertellen over het succes van de nieuwe film Suriname. Voorzitter Jurgen van der Hel van JOB MBO praat ons bij over de groeiende vraag naar mbo’ers op de arbeidsmarkt, met aanvullend commentaar van voorzitter van de MBO Raad Frank van Hout. De show wordt gepresenteerd door Manuel Venderbos en is vanaf 07:30 uur live te zien in onze app en op de site.