Volledig scherm
PREMIUM
Willemijn en Marcel Busscher zijn blij om de grote belangstelling van omwonenden en bekenden © Reinier van Willigen

Bestuurder laat Willemijn (63) voor dood achter na aanrijding: ‘Je hoopt op wroeging’

Willemijn Busscher raakt op 26 februari zwaargewond. Ze wordt bij Oud-Ootmarsum op haar fiets geschept door een kleine witte auto. De bestuurder laat haar voor dood achter en is spoorloos. Het is hopen op een tip. Of wroeging…

Willemijn Busscher (63) kan zich van het ongeluk niets herinneren. „Ik ben dat stukje van de film helemaal kwijt.” De inwoner van buurtschap Hezingen komt nadat ze is aangereden pas weer bij haar positieven in de ambulance. „Waarom lig ik hier?”, vraagt ze.

Ze probeert haar tenen en benen te bewegen. Tot haar opluchting is ze daar het gevoel niet kwijt. „Ze doen het nog.” Maar de Twentse heeft een klaplong, haar heiligbeen gebroken, meerdere breuken in het schaambeen, diverse gebroken ribben en een flinke hoofdwond. Ze maant zichzelf: ‘wakker blijven, wakker blijven…’

Tegelijkertijd krijgt haar man Marcel de schrik van zijn leven. Hij rijdt net de ongevalsplek tegemoet aan de Laagsestraat, op weg naar een cursus. „Ik zie het direct bij de ambulance: dat is Willemijns fiets.” In één oogopslag ziet hij ook haar grijze jas op straat liggen. Hij vreest het ergste.

 1. Freek over Boekenbalrel: Ik hoop dat mijn boodschap over Baudet uitgedragen wordt

  Freek over Boekenbal­rel: Ik hoop dat mijn boodschap over Baudet uitgedra­gen wordt

  Freek de Jonge (74) heeft geen seconde wakker gelegen van de door hem veroorzaakte opschudding, gisteravond bij de opening van het Boekenbal in Amsterdam. Hij eiste luidkeels schreeuwend van het publiek een statement over de overwinningsspeech van Forum voor Democratie-voorman Thierry Baudet. ,,Juist de groep die in de zaal zat, moet zich verzetten tegen deze elitaire politieke beweging’’, zegt de cabaretier the day after tegen deze site.
 2. Vilein? Schrijf toch normaal Eus, wreed of vals kan ook
  Brieven met Eus

  Vilein? Schrijf toch normaal Eus, wreed of vals kan ook

  Brieven van lezers, boos op het nieuws of het juist roerend eens met wat deze krant schrijft. We ontvangen ze elke dag. Een bloemlezing van wat onze lezer bezighoudt, siert dagelijks de brievenpagina. Columnist Özcan Akyol vraagt zich in de videoreeks Brieven met Eus af wat krantenlezers ertoe brengt hun woede of passie van zich af te schrijven. Vandaag is hij op bezoek bij Ferry, die vindt dat hij zulke moeilijke woorden gebruikt.