Volledig scherm
PREMIUM
Willemijn en Marcel Busscher zijn blij om de grote belangstelling van omwonenden en bekenden © Reinier van Willigen

Bestuurder laat Willemijn (63) voor dood achter na aanrijding: ‘Je hoopt op wroeging’

Willemijn Busscher raakt op 26 februari zwaargewond. Ze wordt bij Oud-Ootmarsum op haar fiets geschept door een kleine witte auto. De bestuurder laat haar voor dood achter en is spoorloos. Het is hopen op een tip. Of wroeging…

Willemijn Busscher (63) kan zich van het ongeluk niets herinneren. „Ik ben dat stukje van de film helemaal kwijt.” De inwoner van buurtschap Hezingen komt nadat ze is aangereden pas weer bij haar positieven in de ambulance. „Waarom lig ik hier?”, vraagt ze.

Ze probeert haar tenen en benen te bewegen. Tot haar opluchting is ze daar het gevoel niet kwijt. „Ze doen het nog.” Maar de Twentse heeft een klaplong, haar heiligbeen gebroken, meerdere breuken in het schaambeen, diverse gebroken ribben en een flinke hoofdwond. Ze maant zichzelf: ‘wakker blijven, wakker blijven…’

Tegelijkertijd krijgt haar man Marcel de schrik van zijn leven. Hij rijdt net de ongevalsplek tegemoet aan de Laagsestraat, op weg naar een cursus. „Ik zie het direct bij de ambulance: dat is Willemijns fiets.” In één oogopslag ziet hij ook haar grijze jas op straat liggen. Hij vreest het ergste.

  1. Moeder vermoorde Romy (14) naar Den Haag om hogere straffen: ‘Vraag me af of het zin heeft’

    Moeder vermoorde Romy (14) naar Den Haag om hogere straffen: ‘Vraag me af of het zin heeft’

    De ouders van de vermoorde kinderen Savannah, Romy en Nick gaan begin september naar de Tweede Kamer om hogere straffen voor minderjarige daders af te dwingen. De nabestaanden gaan voorafgaand aan het debat over jeugdstrafrecht persoonlijk in gesprek met minister Sander Dekker (Rechtsbescherming) en overhandigen hierbij de 72.000 handtekeningen die ze de afgelopen weken verzameld hebben. ,,Maar ik vraag mij af of het allemaal wel zin heeft.”