Oud-marinier Ronald van Leeuwen heeft 35 jaar na dato een boek geschreven over zijn gevangenschap en ontsnapping in Venezuela.
Volledig scherm
PREMIUM
Oud-marinier Ronald van Leeuwen heeft 35 jaar na dato een boek geschreven over zijn gevangenschap en ontsnapping in Venezuela. © Frank Jansen

Bezoek aan vriendin in Venezuela eindigde in de cel: hoe Ronald dankzij militaire ervaring wist te overleven

Door een stomme fout liep een vakantie in Venezuela voor Ronald van Leeuwen uit in een nachtmerrie. Hij belandde in de gevangenis op verdenking van spionage en drugssmokkel. Zijn militaire vaardigheden, opgedaan tijdens de zware opleiding bij het Korps Mariniers, redde zijn leven. Hij schreef er een spannend en onthullend boek over.

  1. Onrust om mogelijke vondst Conings in Nederland, blijkt Duitse dubbelganger: 'Niet van bewust’

    Onrust om mogelijke vondst Conings in Nederland, blijkt Duitse dubbelgan­ger: 'Niet van bewust’

    In de buurt van een begraafplaats in Groningen is gisteravond korte tijd onrust ontstaan nadat er signalen binnenkwamen dat de in België voortvluchtige militair Jurgen Conings daar zou zijn gezien. De politie nam de melding zeer serieus en ging ervanuit bij de missie zelf ook ‘gevaar te lopen’. Uiteindelijk bleek het niet om de militair te gaan, maar om een Duitse dubbelganger. ,,Hij had qua uiterlijk zeker overeenkomsten met Conings.”