Volledig scherm
PREMIUM
© Joost Hoving

‘Bij de ChristenUnie hebben ze door dat dom populistisch geraaskal bij sommige mensen goed scoort’

columnÖzcan Akyol schrijft drie keer per week over wat hem bezighoudt.

Gert-Jan Segers (ChristenUnie) heeft een boek geschreven, op weg naar de nieuwe verkiezingen. Waarom ook niet? Hij probeert hierin zijn partij een beter profiel te geven, in elk geval moet het een stuk helderder worden waar hij en zijn kornuiten voor staan.

In een specifieke passage worden jongens en meisjes met mijn achtergrond rechtstreeks aangesproken – en dan doel ik niet op Deventenaren.

Hij vindt dat Turkse-Nederlanders een keuze moeten maken: de meesten hebben een dubbel paspoort, maar dat zou iets over hun loyaliteit zeggen, daarom wil hij ze verplichten om afstand te nemen van één nationaliteit.

Bij de ChristenUnie hebben ze inmiddels door dat dom populistisch geraaskal bij sommige mensen goed scoort. Vandaar deze proefballon, in de hoop op steun uit conservatieve hoek, van burgers die nog een bijbel in de boekenkast hebben staan.

  1. Kritiek op Europese Commissie: ‘Green Deal blijft dweilen met de kraan open’

    Kritiek op Europese Commissie: ‘Green Deal blijft dweilen met de kraan open’

    De zogeheten ‘Green Deal’ van de Europese Commissie gaat milieuorganisaties niet ver genoeg. Greenpeace noemt de plannen die Brussel heeft om de EU te verduurzamen onvoldoende en te vaag. Volgens Milieudefensie houdt de commissie nog te veel taboes in stand. ,,Meer CO2-belasting heffen en intussen doorgaan met het uitdelen van tientallen miljarden subsidies voor olie, gas en kolen is dweilen met de kraan wagenwijd open’’, meent directeur Donald Pols.