De burgers die de politie hielpen worden flink in het zonnetje gezet in Winterswijk.
Volledig scherm
De burgers die de politie hielpen worden flink in het zonnetje gezet in Winterswijk. © @politie

Bloemen voor burgers die politie hielpen aanrander van jong meisje te pakken

Bloemen voor de dappere burgers die de politie op Hemelvaartsdag hielpen om een aanrander te kunnen aanhouden bij 't Hilgelo. Als bedankje voor hun inzet.

Het lijkt de normaalste zaak van de wereld. Helpen als iemand in nood is en zorgen dat onrecht wordt aangepakt. Dat is wat getuigen deden bij recreatieplas 't Hilgelo bij Winterswijk. Zij zorgden ervoor dat de politie een 40-jarige aanrander van een minderjarig meisje door de politie kon worden aangehouden. 

Toch vond de politie die inzet van de burgers zo goed dat ze vandaag even langskwamen om te bedanken. Een bos bloemen voor de bijdrage bij de aanhouding van de aanrander op Hilgelo. 'Hulde', zegt wijkagent Willem Saris op Twitter. 

De burgers die de politie hielpen worden flink in het zonnetje gezet in Winterswijk.
Volledig scherm
De burgers die de politie hielpen worden flink in het zonnetje gezet in Winterswijk. © @politie
  1. Woede na dood George Floyd slaat over naar Europa, demonstraties in Berlijn, London en Amsterdam

    Woede na dood George Floyd slaat over naar Europa, demonstra­ties in Berlijn, London en Amsterdam

    Diverse antiracisme-organisaties houden morgen op de Dam in Amsterdam een manifestatie uit protest tegen wat zij politiegeweld tegen zwarten in de VS en de EU noemen. Aanleiding tot het protest is de dood van George Floyd in de Amerikaanse stad Minneapolis, die vorige week na een hardhandige arrestatie door de politie overleed. Dat leidde tot een golf van onrust in Amerikaanse steden. Maar ook in Duitsland, Engeland en Denemarken gaan mensen de straat op om te demonstreren.
  2. Grote zorgen om populaire tuinzwembaden: ‘Zo’n ding kopen? Denk twee keer na!’

    Grote zorgen om populaire tuinzwemba­den: ‘Zo’n ding kopen? Denk twee keer na!’

    Lekker dobberen in een opzetzwembad, vlakbij huis? Je bent lang niet de enige! Uit een recente studie van onderzoeksbureau Motivaction blijkt dat ruim een kwart van de Nederlandse huishoudens een opzetzwembad in de achtertuin heeft staan. Nog eens twintig procent overweegt om er eentje aan te schaffen. Verontrustend, vindt Vitens. Het drinkwaterbedrijf ziet het waterverbruik exploderen en slaat daarom alarm. ,,Denk alsjeblieft twee keer na voor je zo’n ding koopt. We zitten aan de randen van onze mogelijkheden.”