Een volgepakte molen bij de Keukenhof.
Volledig scherm
Een volgepakte molen bij de Keukenhof. © REUTERS

Bloemenpark Keukenhof is bomvol: ‘Kom niet meer, ook niet tijdens de paasdagen’

UpdateHet bloemenpark de Keukenhof is zo vol dat bezoekers beter weg kunnen blijven, zo waarschuwt de internationale trekpleister in Lisse. Op het parkeerterrein kan er geen auto meer bij en de aanvoerwegen zijn dichtgeslibt. Het park heeft inmiddels ook voor de paasdagen een ‘negatief bezoekadvies’ afgegeven. 

Wie van plan was tijdens de paasdagen Keukenhof te bezoeken, kan beter uitwijken naar een andere dag. ,,Tijdens de paasdagen is het bijzonder druk in de Bollenstreek en in Keukenhof. Door het mooie weer is er ook veel strandverkeer. We adviseren om een andere dag te kiezen voor een bezoek aan het park’', meldt het bloemenpark in Lisse op Twitter.

Volgens een woordvoerster is in Keukenhof nog wel plek voor mensen die per fiets of te voet komen. Pendelbussen van Arriva brengen bezoekers die een vervoerticket hebben nog naar het park, maar ook dit gaat lastiger vanwege de drukte op de wegen.

Het parkeerterrein is zo vol dat de gehele Keukenhof voor auto's niet meer bereikbaar is. Inkomend verkeer wordt weggeleid. Het gaat om verkeer richting de Keukenhof op de N207 van Alphen aan den Rijn naar Hillegom en de N208 van Sassenheim naar Haarlem.  De politie van de Bollenstreek-Noord waarschuwt. ,,De wegen rondom de keukenhof zijn behoorlijk druk!!’’ zo is te lezen op hun twitter-kanaal. ,,Geef elkaar de ruimte en hou het hoofd koel met deze lekkere temperaturen.’’

Het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC) verwacht dit paasweekeinde een miljoen internationale toeristen in ons land. Dit zijn er 150.000 meer dan afgelopen jaar. Zo’n 65 procent van die toeristen komt volgens het bureau uit Duitsland en 25 procent uit België. Ook gaan 350.000 Nederlanders op vakantie in eigen land. De kust en de bollenstreek zijn met Pasen toeristische hotspots.

Vanwege de Paasdagen ontstaan de files morgen naar verwachting vooral rondom attracties en strand- en zwemlocaties. Maandag, tweede paasdag, kunnen ook mensen die terugkomen van een lang weekend extra files veroorzaken.

Het park is zaterdag nog open tot 19.30 uur. Reeds gekochte tickets kunnen volgens de zegsvrouw worden ingewisseld op een andere dag.

In deze video vertelt de tuinman van de Keukenhof hoe hij voor zo'n mooie bloemenzee zorgt:

De Keukenhof is een grote toeristische trekpleister.
Volledig scherm
De Keukenhof is een grote toeristische trekpleister. © REUTERS
Ook Amerikanen zijn dol op de Nederlandse bloemenpracht.
Volledig scherm
Ook Amerikanen zijn dol op de Nederlandse bloemenpracht. © Corné Sparidaens
Jong en oud bezoekt het bloemenpark in Lisse.
Volledig scherm
Jong en oud bezoekt het bloemenpark in Lisse. © Corné Sparidaens
Een bezoekster ruikt aan de bloemen.
Volledig scherm
Een bezoekster ruikt aan de bloemen. © Corné Sparidaens
Lisse, Keukenhof, 15-04-2019, voor AD Magazine, reportage over groep Amerikanen uit Utah op zoek naar voorouders in Nederland via Rootstours van Caspar Naber. Onder andere de familie Bell , Bel
Volledig scherm
Lisse, Keukenhof, 15-04-2019, voor AD Magazine, reportage over groep Amerikanen uit Utah op zoek naar voorouders in Nederland via Rootstours van Caspar Naber. Onder andere de familie Bell , Bel © Corné Sparidaens
Op woensdag 17 april bezocht minister-president Rutte de Keukenhof in Lisse voor het vernoemen en dopen van een nieuwe tulp. Hij deed dat als eerbetoon aan een veteraan uit de Tweede Wereldoorlog, ter ere van 75 jaar bevrijding.
Volledig scherm
Op woensdag 17 april bezocht minister-president Rutte de Keukenhof in Lisse voor het vernoemen en dopen van een nieuwe tulp. Hij deed dat als eerbetoon aan een veteraan uit de Tweede Wereldoorlog, ter ere van 75 jaar bevrijding. © ROBIN UTRECHT
Aansluitend aan de doop kreeg hij een korte rondleiding door Keukenhof. ROBIN UTRECHT
Volledig scherm
Aansluitend aan de doop kreeg hij een korte rondleiding door Keukenhof. ROBIN UTRECHT © ROBIN UTRECHT
  1. Operaties St Jansdal geannuleerd in Harderwijk na  corona-uitbraak op verpleegafdeling

    Operaties St Jansdal geannu­leerd in Harderwijk na corona-uit­braak op verpleegaf­de­ling

    Door een corona-uitbraak op een verpleegafdeling in ziekenhuis St Jansdal in Harderwijk - waarbij zowel patiënten als medewerkers zijn betrokken - moet het ziekenhuis gedeeltelijk weer ingeplande reguliere zorg alsnog staken. Tot en met 29 mei wordt een aantal niet-spoedeisende, geplande operaties geannuleerd op alle locaties van het ziekenhuis. De spreekuren op de poliklinieken gaan vooralsnog wel gewoon door.