Het gaat hem niet om het geld, maar puur om het principe: dat het allemaal heel onduidelijk is qua regels of zoiets als een stickertje nou mag of niet.
Volledig scherm
PREMIUM
Het gaat hem niet om het geld, maar puur om het principe: dat het allemaal heel onduidelijk is qua regels of zoiets als een stickertje nou mag of niet. © Arjan Gotink

Boete van 169 euro voor dit kleine vergrijp? Robert gaat (bijna) liever de bak in dan dat hij betaalt

Als vrachtwagenchauffeur krijgt de 55-jarige Robert Rietveld weleens een boete. Niet vaak, want naar eigen zeggen houdt hij zich over het algemeen prima aan de regels. Maar de boete die hij onlangs kreeg deed z'n nekharen recht overeind staan. Hij moet 169 euro betalen, maar weigert principieel.

  1. Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoegde suiker kan wel 99 suikerklontjes schelen
    PREMIUM

    Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoeg­de suiker kan wel 99 suiker­klont­jes schelen

    In koekjes, chocolade en frisdrank, maar ook in pastasaus: toegevoegde suiker zit in meer producten dan je zou verwachten. Zo eten we onbewust (veel) meer suiker dan we zelf inschatten. Met de Nationale Suiker Challenge (5 t/m 11 juni) daagt het Diabetes Fonds alle Nederlanders uit om een week lang geen toegevoegde suikers te eten. Hoe pak je dat aan, en hoe houd je dat als echte zoetekauw vol?