Volledig scherm
© Getty Images/iStockphoto

Buschauffeur gestoken in Hulst, drie verdachten nog spoorloos

Een buschauffeur in het Zeeuwse Hulst is vanavond rond 18.15 uur met een scherp voorwerp gestoken na een conflict.  De man liep een snijwond in zijn bovenlichaam op. De politie is op zoek naar drie verdachten.

De bus was volgens de politie onderweg naar België. Mogelijk gaat het om een Belgisch drietal dat in conflict raakte met de buschauffeur.  De politie heeft het slachtoffer nog niet kunnen spreken. Hij is wel aanspreekbaar en is naar het ziekenhuis gebracht voor verdere behandeling.  

Via Burgernet wordt opgeroepen om naar de drie daders uit te kijken. Het gaat om een meisje  met blond haar van ongeveer 1.60 lang. Ze droeg een  zwarte jas. De andere twee zijn twee jongens tussen de 16-18 jaar, 170 lang en zij droegen donkere kleding en een joggingbroek. Ze worden gezocht in de omgeving van Hulst. Wie ze ziet, wordt opgeroepen  0900-8844 te bellen.

  1. Woede na dood George Floyd slaat over naar Europa, demonstraties in Berlijn, London en Amsterdam

    Woede na dood George Floyd slaat over naar Europa, demonstra­ties in Berlijn, London en Amsterdam

    Diverse antiracisme-organisaties houden morgen op de Dam in Amsterdam een manifestatie uit protest tegen wat zij politiegeweld tegen zwarten in de VS en de EU noemen. Aanleiding tot het protest is de dood van George Floyd in de Amerikaanse stad Minneapolis, die vorige week na een hardhandige arrestatie door de politie overleed. Dat leidde tot een golf van onrust in Amerikaanse steden. Maar ook in Duitsland en Engeland zijn mensen de straat op gegaan om te demonstreren.
  2. Grote zorgen om populaire tuinzwembaden: ‘Zo’n ding kopen? Denk twee keer na!’

    Grote zorgen om populaire tuinzwemba­den: ‘Zo’n ding kopen? Denk twee keer na!’

    Lekker dobberen in een opzetzwembad, vlakbij huis? Je bent lang niet de enige! Uit een recente studie van onderzoeksbureau Motivaction blijkt dat ruim een kwart van de Nederlandse huishoudens een opzetzwembad in de achtertuin heeft staan. Nog eens twintig procent overweegt om er eentje aan te schaffen. Verontrustend, vindt Vitens. Het drinkwaterbedrijf ziet het waterverbruik exploderen en slaat daarom alarm. ,,Denk alsjeblieft twee keer na voor je zo’n ding koopt. We zitten aan de randen van onze mogelijkheden.”