Per direct is er een verbod op het opbouwen van slaap- en strandhuisjes.
Volledig scherm
Per direct is er een verbod op het opbouwen van slaap- en strandhuisjes. © Marcelle Davidse

Campings, hotels en vakantieparken in Zeeland moeten vanaf maandag dicht

VLISSINGEN - De campings, vakantieparken en hotels in Zeeland moeten vanaf aanstaande maandag de deuren voorlopig gesloten houden. Dat heeft de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) vrijdagavond bekendgemaakt.

De VRZ maakte het voornemen al eerder deze week bekend; een toestroom aan toeristen is meer dan de ziekenhuizen tijdens de coronacrisis aankan. Sommige vakantieparken hadden toen nog de hoop dat eigenaren van vakantiehuizen nog wel mochten komen. Maar ook het recreatief nachtverblijf is nu verboden. 

Vanaf aanstaande maandag 12.00 uur heerst  er een algemeen verbod op toeristisch of recreatief nachtverblijf. Dat gaat pas na het weekend in, om de nu aanwezige toeristen de kans te geven, rustig te vertrekken. De sanitaire voorzieningen op kampeerterreinen en vakantieparken moeten vanaf  die dag ook worden gesloten. Bovendien geldt met onmiddellijke ingang een verbod op het opbouwen van  slaap- en strandhuisjes.

De VRZ voegt in haar verklaring toe te begrijpen dat deze maatregelen  de toeristische sector pijn doet, ‘maar economische schade is te herstellen, gezondheidsschade is onherstelbaar’.

  1. LIVE | Merkel wil niet naar Trump voor G7, meer doden in Brazilië dan in Spanje

    LIVE | Merkel wil niet naar Trump voor G7, meer doden in Brazilië dan in Spanje

    Donald Trump heeft gezegd dat de VS vanaf vandaag de banden met wereldgezondheidsorganisatie WHO verbreekt. Hij verwijt de organisatie aan de leiband van China te lopen en niet transparant te zijn geweest over de uitbraak van het coronavirus. In Nederland zijn volgens het RIVM de afgelopen 24 uur 28 overleden personen die besmet waren met het longvirus. Ook vandaag houden we je in ons liveblog op de hoogte van het laatste coronanieuws. Lees hier het vorige liveblog terug.