Haar vriend krijgt ze er niet mee terug, maar Joli Alves houdt met de organisatie La Unidad een jaarlijkse herdenking voor overleden motorrijders.
Volledig scherm
PREMIUM
Haar vriend krijgt ze er niet mee terug, maar Joli Alves houdt met de organisatie La Unidad een jaarlijkse herdenking voor overleden motorrijders. © Jeffrey Groeneweg

Chauffeur die motorrijder Michel doodreed kreeg een werkstraf: ‘Wat leert hij daar nou van?’

Joli Alves (31) verloor haar vriend Michel bij een verkeersongeval. De motorrijder werd op de A16 doodgereden door een automobilist die rechts inhaalde over de invoegstrook. De dader kreeg een jaar rijontzegging en 240 uur werkstraf. ,,Hij komt er gewoon zo gemakkelijk vanaf. Wat leert hij hier nou van’’, zegt Joli, die met de organisatie La Unidad een jaarlijkse herdenking houdt voor overleden motorrijders. 

 1. Ilse en de kinderen verliezen bij leven hun geliefde Martin: ‘Hij had niet door wat er stond te gebeuren’
  PREMIUM

  Ilse en de kinderen verliezen bij leven hun geliefde Martin: ‘Hij had niet door wat er stond te gebeuren’

  Martin Wielens heeft een goeie ‘kop’: jongensachtig, goedlachs, stoer. Maar als op zijn 52ste Fronto-Temporale Dementie (FTD) wordt vastgesteld, verandert die sluipmoordenaar zijn gezicht in een doodshoofd. In recordtempo. Net als zijn gedrag, met nukken en kuren. Na 6 jaar overlijdt de sportieve Hengeloër. „Hij zag er ouder uit dan zijn vader van 90”, zegt zijn vrouw.
  Borne, Hengelo, Enschede
 2. Motorrijder Michel (36) doodgereden op invoegstrook toen automobilist rechts inhaalde: ‘Lafaard’
  PREMIUM

  Motorrij­der Michel (36) doodgere­den op invoeg­strook toen automobi­list rechts inhaalde: ‘Lafaard’

  ,,Lafaard!’’ Bijna twee en een half jaar nadat ‘haar vent’ Michel Brete (36) op de A16 bij Rotterdam om het leven kwam, staat zijn vriendin donderdag in de rechtbank voor het eerst oog in oog met de automobilist die de motorrijder doodreed. Woest is ze. ,,Nu snap ik waarom ik nooit iets van je heb vernomen. Je wilt je daden niet onder ogen zien. Wees een man, dezelfde man die toen roekeloos over de snelweg reed.’’