mishandeling vrouw stock abuse woman geweld
Volledig scherm
mishandeling vrouw stock abuse woman geweld © Getty Images

Chinese vrouw doet alsnog aangifte van mishandeling om coronalied

Een vrouw (24) van Chinese afkomst doet aangifte tegen de vier of vijf mannen die haar zaterdag mishandeld zouden hebben in een lift in een Tilburgse studentenflat. De politie stelt een onderzoek is. Het slachtoffer verklaarde dat de mannen het omstreden carnavalslied Voorkomen is beter dan Chinezen zongen. Toen de vrouw daar wat van zei, zouden de mannen haar hebben mishandeld en bedreigd met een mes.

Voor zover bekend waren er geen getuigen. De politie doet buurtonderzoek en bekijkt of er relevante camerabeelden zijn. De vrouw heeft een zwelling op haar hoofd en twee krassen bij haar nek overgehouden aan het incident. Ook liep ze een hersenschudding op.

De vrouw stapte zaterdagavond in de lift in de studentenflat om beneden haar post op te halen. Na het incident was ze geëmotioneerd en verward, en wist ze nog niet of ze aangifte wilde doen, aldus de politie.

Het gewraakte lied wekte de woede van onder anderen veel Chinese Nederlanders. Het nummer werd racistisch en haatzaaiend genoemd.

 1. Ultieme wanhoopspoging: Wouter (25) start eigen ‘vliegmaatschappij’ om eiland te ontvluchten
  PREMIUM

  Ultieme wanhoopspo­ging: Wouter (25) start eigen ‘vliegmaat­schap­pij’ om eiland te ontvluch­ten

  Een groep Nederlandse toeristen die maandenlang dreigde vast te zitten op een eiland in de Filipijnen, is in een ultieme wanhoopspoging een eigen ‘vliegmaatschappij’ begonnen. Onder de noemer ‘Dutch Airways 2020' is het een vriendengroep van twaalf Nederlanders gelukt om een volledige vlucht voor veertig toeristen waar te kunnen maken. Een woordvoerder van KLM bevestigt het verhaal. ,,We zijn echt ontzettend trots dat we dit voor elkaar hebben gekregen.”
 2. Webwinkels verdienen grof geld met alternatieve ‘anti-coronavaccins’: beschermstenen en aurasprays
  video

  Webwinkels verdienen grof geld met alternatie­ve ‘an­ti-coronavac­cins’: bescherm­ste­nen en aurasprays

  Alternatieve genezers en kwakzalvers zien hun omzetten momenteel stijgen door de verkoop van middelen die zouden beschermen tegen het coronavirus of helpen bij het herstellen van een Covid 19-besmetting. Dat concludeert Voxpop- en Ochtend Show to go-presentator Roel Maalderink (28) na telefonische gesprekken met meerdere aanbieders. Vooral brokjes van de steensoort shungiet en zogenoemde auraspray blijken niet aan te slepen. ,,Levensgevaarlijk die handel.”