Chocola en vlaai van mensen die prik halen voor medewerkers belaagde GGD Heerlen
De twee dagen achter elkaar door complotgekken belaagde GGD-priklocatie in Heerlen is vandaag gewoon open. Sommige mensen die een booster komen halen steken de medewerkers een hart onder de riem met vlaai of chocola. ,,Dat is hartverwarmend”, zegt woordvoerder Erwin Meeks.
Actievoerders drongen afgelopen week tweemaal de vaccinatielocatie in Heerlen binnen. ,,De eerste dag waren het er vier en een dag later negen”, aldus Meeks.
Hierbij beschuldigden zij de medewerkers van ‘genocide op de Nederlandse bevolking’, zo is te horen op een video die de betogers zelf deelden via sociale media. Ook ontstond er een handgemeen tussen medewerkers en de betogers. ,,We waren na dat eerste incident al bezig met extra beveiliging, maar we hadden niet verwacht dat ze meteen wéér zouden komen. Nu hebben we zowel zichtbaar als onzichtbaar extra maatregelen genomen”, zegt Meeks. ,,Welke dat zijn kan ik natuurlijk niet zeggen.”
Vandaag staan er andere medewerkers op de locatie dan de afgelopen dagen. ,,Maar ook de mensen die tijdens de incidenten aan het werk waren komen de volgende keer gewoon weer”, aldus Meeks.
‘Nog niemand opgepakt’
Volgens de woordvoerder is er nog niemand opgepakt. ,,Maar we gaan, zoals we dat als organisatie sowieso doen, nog aangifte doen. Er zijn toch mensen bedreigd en er is sprake geweest van fysiek contact. Je moet natuurlijk gewoon van onze mensen afblijven.”
Meeks doet niet geheimzinnig over de beweegredenen van de mensen die de priklocatie binnenvielen. ,,Dat zijn nou mensen die zich laten opjutten door van die filmpjes van Baudet op social media”, zegt hij. Meeks doelt onder meer op een actie van Forum voor Democratie in Den Haag, waarbij stiekem opnames werden gemaakt op een priklocatie ‘om misstanden aan de kaak te stellen’.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMEnergierekening
Hans woont op 28 vierkante meter en heeft laag gasverbruik: ‘Merk wel dat alles duurder is’
-
PREMIUMcolumn
Marjolein Faber: het vleesgeworden voorbeeld van een politica die burgers doet afhaken
Linda Akkermans schrijft drie keer per week over wat haar bezighoudt. -
PREMIUMGeldvraag
Banken vragen geld voor betaalrekening, maar bieden nauwelijks spaarrente: zo zit het
Elke maand gaan er een paar euro’s naar je bank voor het gebruik van een betaalrekening. Op jaarbasis kan dat best aantikken. ‘Waarom zijn de kosten van mijn bankrekening zo hoog’, vraagt lezer Jos Couwenberg zich af. In deze rubriek leggen we elke week een lezersvraag over geld voor aan een deskundige. -
PREMIUM
Zij krijgen een jaar lang 1000 euro per maand, zonder er iets voor te hoeven doen
Acht Rotterdammers uit het Oude Noorden die moeilijk rondkomen, krijgen een jaar lang gratis duizend euro per maand. Zonder dat zij daar iets voor terug te hoeven doen. Een onderzoek om te kijken hoe hun leven wordt beïnvloed. ,,Iedereen kan plotseling scheiden of lijden aan een ziekte.”Rotterdam -
met video
Winkelcentrum Arnhem volledig afgesloten om twee mogelijke explosieven bij lunchrooms
In het Arnhemse winkelcentrum Elderhof zijn donderdagochtend twee mogelijke explosieven ontdekt bij lunchrooms. Het winkelcentrum is volledig afgesloten. De politie heeft grote moeite om mensen bij het winkelcentrum weg te houden, de omgeving is ruim afgezet met linten.
-
PREMIUM
Jan en Leida zijn 70 jaar getrouwd, maar krijgen geen felicitatiebrief van koning: ‘Jammer, hij wordt zó goed betaald’
Almelo -
-
-
autotest
Zo gaat de Renault Espace met zijn tijd mee: van MPV naar SUV
De zesde generatie van de Renault Espace heeft weinig gemeen met de praktische busjes van de eerste vier generaties. De multifunctionele indeling uit het verleden is verdwenen en soepele zescilinders maakten plaats voor haperende hybrides. -
PREMIUM
Besluit van veerdienst valt slecht op Ameland: ‘Kunt niet zomaar de halve dienstregeling schrappen’
Het voorstel van veerdienst Wagenborg om voor de rest van het jaar een flink aantal veerdiensten naar Ameland te schrappen, zorgt voor onrust en frustratie op het eiland. Ditzelfde jaar moet de overheid besluiten over de toekomst van de dichtslibbende vaarverbinding. ,,Het wad onder Ameland is één grote pannenkoek van modder.”