Volledig scherm
PREMIUM
Arjen tijdens de Open Dag Hack42. © © Dennis van Zuijlekom

Complotscenario's rondom verdwijning Arjen Kamphuis

reconstructieVier maanden geleden verdween Arjen Kamphuis van de radar. De verdwijning van de cyberexpert die het opnam tegen de spionagezucht van wereldmachten blijft omgeven door raadsels. Leeft hij nog? Wilde hij zelf verdwijnen? Verslag van een zonderlinge zoektocht. 

Bodø, 15 september. Na uren in de regen dwalen door het Noorse stadje waar Arjen Kamphuis voor het laatst is gezien, keer ik halverwege de middag terug naar m’n hotel. De receptie is onbemand, de lobby uitgestorven. Ik neem de lift naar de tweede verdieping. Eenmaal boven zie ik dat er een vrouw uit mijn kamer loopt. Wat deed ze daar? Bij het passeren mompelt ze iets dat lijkt op een groet, zonder me aan te kijken. De vrouw oogt betrapt. Of beeld ik me dat in? Ze draagt geen hoteluniform. Bespioneert ze me?

  1. Zes jaar cel voor overval op 82-jarige vrouw die 15 uur in bezemkast werd opgesloten

    Zes jaar cel voor overval op 82-jarige vrouw die 15 uur in bezemkast werd opgesloten

    Drie mannen zijn veroordeeld tot zes jaar cel voor het plegen van een overval op een destijds 82-jarige vrouw. Ze sloten daarbij de bewoonster van de boerderij in De Krim (gemeente Hardenberg) in een krappe bezemkast op. Ze zat daar vijftien uur vast. Volgens het Openbaar Ministerie, dat zeven jaar gevangenisstraf had geëist, was het slecht afgelopen met het slachtoffer als ze nog langer opgesloten had gezeten.