Joyce Sylvester was senator voor de PvdA en werd in 2008 de eerste vrouwelijke burgemeester van Surinaamse afkomst in Nederland.
Volledig scherm
PREMIUM
Joyce Sylvester was senator voor de PvdA en werd in 2008 de eerste vrouwelijke burgemeester van Surinaamse afkomst in Nederland. © Marco Okhuizen

Dat Johan Derksen grensoverschrijdend gedrag op de televisie verdedigt, zegt alles

ColumnJoyce Sylvester schrijft wekelijks over onderwerpen die haar raken. Deze week over de zoveelste onthulling van grensoverschrijdend gedrag. De hele sfeer dat ‘er koppen moeten rollen’ stoort haar enorm.

3 reacties

 • P.H.C.M. van Stiphout

  2 weken geleden
  Ja Johan Derksen verdedigd inderdaad met hand en tand grensoverschrijdend gedrag van zijn collega's in het media landschap. Dat hij zelf grensoverschrijdend gedrag vertoond tijdens zijn betogen op tv deert hem weinig. Dat bijvoorbeeld zijn ziek makende haat en demoniserende uitingen aan het adres van een Minister valt onder de noemer grensoverschrijdend gedrag en getuigt van weinig respect voor je medemens en de vrouw in het bijzonder.
 • Tinus Tongeren Van

  2 weken geleden
  Wat men tegenwoordig grensoverschrijdend gedrag noemt, vindt men bijzonder raar. Dat gedrag vindt bijna overal plaats,maar vooral in hetbedrijfsleven.Immers de meeste echtscheidingen worden veroorzaakt door gedrag in de bedrijven. Johan Derksen heeft helemaal gelijk. Dat z.g grensoverschrijdende gedrag is een normale menselijke uiting. Bijna altijd wordt het gedrag door de wederpartij uitgelokt. Man of vrouw,dat maakt niet uit. Als het over stafbare feiten gaat,dan is dat een ander verhaal.
 • Lia Van Valen

  2 weken geleden
  Van sommigen van die generatie valt weinig meer te verwachten? Dat Johan Derksen onopgevoed is en geen of weinig respect toont wil nog niet zeggen dat die generatie ook zo opgevoed is. Wij, van dezelfde generatie, zijn opgevoed met respect voor je ouders en volwassenen, zowel thuis als op school. Dat je zegt dat veel jongeren wel respectvol met anderen omgaan is beslist niet waar. Wij spraken leraren aan met mevrouw of meneer en niet van 'he ouwe' dat vind ik ook grensoverschrijdend gedrag.