Volledig scherm
PREMIUM
© Joost Hoving

‘De boeren hebben het gevoel dat ze de strijd hebben gewonnen’

columnNynke de Jong schrijft drie keer per week over wat haar bezighoudt.

Trekkers zover het oog reikte. Daaromheen: fietsers die verbaasd hun weg probeerden te vinden tussen de geparkeerde Deutzen en Massey Fergusons. Voor het Provinciehuis van Overijssel leek het net de feesttent van Aaipop, of Roekrock, of Rock by Rein of Rock by Hindrik of hoe die feesten bij ons in de buurt ook werden genoemd.

En ook dit protest van de boeren hielp. Want de provincie Overijssel trekt de stikstofregels in. Net als de provincies Drenthe en Gelderland. Dat hadden al die boeren afgekeken van hun Friese collega’s, die vrijdag Leeuwarden volledig plat legden en net zo lang wachtten tot gedeputeerde Kramer de stikstofregels opschortte. Maandag bleef hij erop hameren dat er alsnog iets aan het probleem gedaan moet worden en dat de boeren heus niet hadden gewonnen. Een boodschap die een beetje verloren ging in het lawaai van toeterende boeren die hun overwinning vierden.

  1. Student die ROC op stelten zette met nepwapen ‘was bezig met schoolopdracht’
    PREMIUM
    video

    Student die ROC op stelten zette met nepwapen ‘was bezig met schoolop­dracht’

    Het bleek een gigantisch misverstand. Terwijl de politie gisteren in de veronderstelling verkeerde dat op het ROC in Nijmegen een schietpartij dreigde, bleek in werkelijkheid dat leerlingen scenes uit het populaire computerspel Grand Theft Auto naspeelden. Volgens de studenten ging het om een schoolopdracht. Iets wat de school met klem tegenspreekt. De politie meldt op haar beurt dat de 25-jarige jongeman die werd aangehouden erg veel geluk heeft gehad.