De Drieharingstraat in Utrecht, in andere tijden altijd vol met mensen op het terras.
Volledig scherm
PREMIUM
De Drieharingstraat in Utrecht, in andere tijden altijd vol met mensen op het terras. © Foto: Peggy van Overdijk, bewerking: AD

De grafieken die laten zien hoe Nederland tot stilstand kwam zijn (soms) best schokkend

Met de uitbraak van corona is Nederland massaal op de noodrem gaan staan. En dat is goed terug te zien in de cijfers over hoe we ons bewegen en waar we ons geld aan uitgeven. Hoe Nederland tot stilstand kwam in elf (soms toch wel schokkende) grafieken. 

Je leest een artikel van afgelopen zondag. In ons #NLBlijftThuis-dossier rakelen we artikelen op die jou kunnen helpen om de vele uren in eigen huis door te komen. 

Het eerste merkbare effect van de noodmaatregelen van de regering is dat Nederlanders massaal gingen hamsteren, ook al was dat niet nodig. Het leidde tot een recordbedrag dat werd uitgegeven in supermarkten, zo blijkt uit data van pintransacties van ABN Amro: 

  1. LIVE | Trump beëindigt relatie VS met WHO, ‘Voetbal is een veilige sport in tijden van corona’

    LIVE | Trump beëindigt relatie VS met WHO, ‘Voetbal is een veilige sport in tijden van corona’

    Donald Trump heeft gezegd dat de VS vanaf vandaag de banden met wereldgezondheidsorganisatie WHO verbreekt. Hij verwijt de organisatie aan de leiband van China te lopen en niet transparant te zijn geweest over de uitbraak van het coronavirus. In Nederland zijn volgens het RIVM de afgelopen 24 uur 28 overleden personen die besmet waren met het longvirus. Ook vandaag houden we je in ons liveblog op de hoogte van het laatste coronanieuws. Lees hier het vorige liveblog terug.