Deel nieuwe parkeergarage Eindhoven Airport ingestort, geen gewonden

videoEen deel van een nieuwe parkeergarage bij Eindhoven Airport is zaterdag aan het begin van de avond ingestort. Dat bevestigen de politie en de luchthaven. Er zijn geen gewonden gevallen. Wel is de stroom op Eindhoven Airport uitgevallen.

Uitgaande vluchten zijn volgens een woordvoerder daardoor met wat vertraging vertrokken. Inkomende vluchten ondervonden weinig last. Eindhoven Airport waarschuwt reizigers vandaag extra tijd uit te trekken om op de luchthaven te komen. Door verschillende wegafzettingen en verkeersboden kan vertraging ontstaan. 

Niemand raakte gewond. Eerder op de dag was nog gewerkt in het pand, maar toen een deel van het pand instortte, was iedereen was vertrokken. Wel viel de stroom uit waardoor uitgaande vluchten enige vertraging hadden.

De parkeergarage zou in juli opengaan. Over de oorzaak van de instorting en over de schade is nog niks bekend. De ravage is groot.

Aanvankelijk hadden ook de vertrekbalies en het bagagebandsysteem last van het uitvallen van de elektriciteit, maar daar is weer stroom. ,,Inmiddels is het vliegverkeer en het passagiersproces weer op gang en het vliegveld normaal bereikbaar.'' Ook een naburig hotel en winkels werden getroffen door de stroomstoring.

'Onweer'

Verkeersregelaar Esther van Brakel was aan het werk toen het gebeurde. ,,Ik liep net naar binnen toen ik heel hard een soort onweer hoorde. Maar dan veel zwaarder. Ik keek achterom en woesjj... het hele gebouw stortte in.''

Albert Rops uit Breda was naar Eindhoven Airport gekomen om zijn dochter op te halen. Hij had zijn auto geparkeerd voor de nieuwe parkeergarage en wilde naar het panoramaterras gaan. ,,Ik hoorde een hoop kabaal en zag van alles naar beneden zakken. Toen heb ik het op een lopen gezet.''

Enkele auto's die in de buurt geparkeerd stonden zijn beschadigd. De Koninklijke marechaussee zal de komende tijd onderzoek doen naar de oorzaak van het instorten.

De parkeergarage was in aanbouw en ligt aan de Luchthavenweg. De garage wordt ontwikkeld door bouwbedrijf BAM, en is ontworpen door De Bever Architecten, zo bevestigt een woordvoerder. Op de tweede, derde en vierde verdieping was plek voor 800 auto's, het eerste deel zou aanstaande donderdag opgeleverd worden. Op het moment van instorten was er niemand in het gebouw aanwezig.

Volledig scherm
© Twitter @InetteH
 1. Bende rond Taghi wordt verantwoordelijk gehouden voor deze reeks moorden en pogingen

  Bende rond Taghi wordt verantwoor­de­lijk gehouden voor deze reeks moorden en pogingen

  Advocaat Derk Wiersum stond kroongetuige Nabil B. bij in het liquidatieproces Marengo rond het criminele kopstuk Ridouan Taghi (41). De bende rond Taghi wordt verantwoordelijk gehouden voor een reeks moorden en pogingen daartoe in de onderwereld. Taghi geldt als absolute hoofdverdachte. Alle lijntjes komen bij hem samen, aldus het Openbaar Ministerie (OM). Hij is voortvluchtig, evenals zijn vermeende rechterhand, Saïd Razzouki.
 2. Ooggetuigen: 'Tiener met hoodie schoot twee keer op advocaat, echtgenote stond erbij’

  Ooggetui­gen: 'Tiener met hoodie schoot twee keer op advocaat, echtgenote stond erbij’

  De 44-jarige advocaat Derk Wiersum die vanochtend vlak voor zijn huis in Amsterdam is geliquideerd, is ten minste twee keer onder vuur genomen door een jongen met een hoodie. Dat zegt een buurtbewoner die vlakbij de plaats delict woont tegen deze nieuwssite. Volgens andere omwonenden stond de echtgenote van de raadsman bij het slachtoffer toen de hulpdiensten arriveerden. ,,Ik hoorde twee harde knallen en zag daarna een jongen langs mijn huis rennen.”
 3. Advocaat Wiersum was bezig met eigen persoonsbeveiliging

  Advocaat Wiersum was bezig met eigen persoonsbe­vei­li­ging

  De 44-jarige advocaat van kroongetuige Nabil B., Derk Wiersum, was bezig particuliere persoonsbeveiliging te regelen. Hij had geen vertrouwen in bescherming door politie en justitie en sprak met collega’s over de noodzaak van beveiliging. Eén collega zou hierover volgende week een gesprek hebben met persoonsbeveiligers. Tot vorige week werd de advocaat in elk geval niet beveiligd, melden goed ingevoerde bronnen. Vanochtend werd hij in de straat waar hij woonde doodgeschoten.