Jelle Huisman en Frans van den Woldt inspecteren een van de strandpaviljoens op schade op het Scheveningse strand namens OOM Verzekeringen die onder meer 233 strandtenten langs de Nederlandse kust in dekking heeft.
Volledig scherm
PREMIUM
Jelle Huisman en Frans van den Woldt inspecteren een van de strandpaviljoens op schade op het Scheveningse strand namens OOM Verzekeringen die onder meer 233 strandtenten langs de Nederlandse kust in dekking heeft. © Frank Jansen

Deze verzekeraar neemt al risico’s sinds WOII, ook als het stormt: ‘Wij dekken álle risico’s’

Met vier gewelddadige stormen achter de kiezen krabt ook deze verzekeraar ‘voor ongewone risico’s’ zich achter de oren. Maar stoppen met het verzekeren van strandpaviljoens tegen huizenhoge golven of ambassades tegen schade door een aanslag is niet aan de orde. ,,Onze oprichters dekten oorlogsschade in WOII wat ook onmogelijk leek.’’

 1. Dermatoloog over huidkanker: ‘Huidkleurig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’
  PREMIUM
  Met video's

  Dermato­loog over huidkanker: ‘Huidkleu­rig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’

  Lekker buiten zijn in het zonnetje, dat doen we maar al te graag in deze tijd van het jaar. Maar blootstelling aan te veel uv-straling in zonlicht kan leiden tot huidkanker, de meest voorkomende kankersoort in Nederland. Een op de vijf Nederlanders krijgt ermee te maken, weet Patrick Kemperman, dermatoloog bij Amsterdam UMC en het Dijklander ziekenhuis in Purmerend. Hij vertelt over de drie vormen van huidkanker en wat je kan doen om ze te voorkomen.
 2. Havermelk vs. koffiemelk: kunnen Amsterdammer en zuivelboer elkaar vinden in discussie over dierenleed?
  AD Play

  Havermelk vs. koffiemelk: kunnen Amsterdam­mer en zuivelboer elkaar vinden in discussie over dierenleed?

  In de AD Play-serie Shula door stad en land onderzoekt programmamaker Shula Tas de ‘culturele kloof’. Ze reist door het land om te proberen te begrijpen hoe het kan dat zij, vanuit haar Amsterdamse Randstedelijke bubbel, zo anders naar maatschappelijke kwesties kijkt dan haar medelanders. Kunnen we elkaar iets beter begrijpen? Of blijven we hopeloos verdeeld? In de eerste aflevering ontmoet ze melkveehouder Rudie Freriks uit het Overijsselse Luttenberg.