Volledig scherm
Dichte mist bij de Utrechtsebaan in Den Haag. © ANP

Dichte mist zorgt voor overlast in de spits

De ochtendspits kan vanmorgen plaatselijk last hebben van dichte mist. Het KNMI gaf vanmorgen voor het westen van het land een code geel af. Later in de ochtend verschoof de waarschuwing meer naar het noord- en zuidwesten. De mist lost later vanochtend op.

Weggebruikers dienen rekening te houden met slecht zicht. Verlaag je snelheid, zet mistlampen aan en houd voldoende afstand is het advies. 

Als de mist is verdwenen, zien we naast wolkenvelden vandaag ook af en toe zon. Het wordt 11 tot 14 graden, bij een zwakke tot matige oostelijke wind, meldt Weerplaza.

Een hogedrukgebied zorgt komend weekend voor droog en flink zonnig weer. Zaterdag belooft een zonnige dag te worden in een groot deel van het land. Alleen in de noordelijke provincies is nog kans op wolkenvelden. De zon schijnt daar wel goed doorheen. Na een nacht met temperaturen dicht bij het vriespunt, wordt het 11 tot 14 graden in de middag.

De tweede helft van het weekend is er nauwelijks of geen bewolking. Tijdens de nacht naar zondag gaat het landinwaarts licht vriezen, de minima komen uit tussen 0 en -2 graden.

Zondag overdag schijnt de zon volop en daarbij stijgt het kwik naar 11 of 12 graden. Een groot verschil tussen nacht en dag dus. De voorjaarsvakantie voor de scholen in het midden en zuiden van het land, valt een flink deel samen met prachtig weer.