Dit is de radicale tak van het boerenprotest: ‘Ze moeten naar ons luisteren’

Het boerenprotest neemt steeds fellere vormen aan. En aan de wieg van het protest staat Farmers Defence Force, een jonge beweging die onstuimig groeit en weigert water bij de wijn te doen. Maar er klinkt ook (interne) kritiek op de werkwijze van het nieuwe ‘boerenleger’. ,,We moeten onze hand niet overspelen.’’

Het logo van Farmers Defence Force (FDF) is opvallend: een blauw wapenschild waarop twee gele hooivorken staan afgebeeld. Vooral die hooivorken geven het idee dat de boeren niet met zich laten sollen. ,,Dat is precies de bedoeling van onze organisatie. We gaan net zo lang door met de strijd totdat die belachelijke eisen voor het terugdringen van stikstof van tafel zijn, er betere en onafhankelijke methodes zijn om stikstof te meten en niemand van ons wordt gedwongen zijn veestapel in te krimpen’’, aldus Mark van den Oever, oprichter van Farmers Defence Force.

  1. Artsen halen hard uit naar VGZ: ‘absurd’ en ‘triest’ om
behandelingen standaard af te wijzen
    PREMIUM

    Artsen halen hard uit naar VGZ: ‘absurd’ en ‘triest’ om behandelingen standaard af te wijzen

    Twintig patiënten dagen zorgverzekeraar VGZ voor de rechter. Volgens de patiënten en hun revalidatieartsen worden bijna alle aanvragen voor behandeling ‘zonder objectieve reden afgewezen’. Artsen ondersteunen hun pleidooi en maken gehakt van de werkwijze van de zorgverzekeraar. Zij noemen het ‘absurd’ en ‘triest’ en vinden dat de patiënten ten onrechte de dupe zijn.