Volledig scherm
© Johan Van Der Heijden

Dit is de verkiezing Clubhelden 2017

Wij zijn op zoek naar de Clubheld van 2017. Die vrijwilliger die het verschil maakt en dag en nacht klaarstaat voor de club. 

Stiekem wisten we het al, met of zonder Europees onderzoek: negen op de tien sporters maakt vrienden op de sportclub. Niet alleen is sporten goed voor je gezondheid, het maakt je ook in sociaal opzicht een rijker mens. Het is reden dat deze krant zich inzet voor de amateursport, voor het eerst samen met Nederlandse Loterij. Dichtbij in de regio geeft de sportvereniging kans aan groot en klein talent. De inbreng van clubvrijwilligers is daarbij onmisbaar.

Tien mille voor je club

Op alle sportverenigingen die ons land telt, kom je ze wel tegen: dat superlid zonder wie alles in het honderd zou lopen, de vrijwilliger die vaak onzichtbaar zijn werk doet voor velen, of het nu gaat om de boekhouding of het wassen en strijken van shirts. Hen willen we in het zonnetje zetten met de verkiezing Clubhelden van de amateursport. Voor deze bijlage gingen we alvast op zoek naar wat voorbeeldhelden.

Ken jij zelf zo'n clubheld die enorm veel tijd in de club steekt? Meld haar of hem snel aan en wie weet wint jullie club de hoofdprijs van 10.000 euro. De stembussen zijn vanaf nu geopend.

Stemmen

Clubhelden worden online aangemeld. Om in aanmerking te komen voor een prijs, moet zo'n vrijwilliger minimaal vijftig stemmen ontvangen. Per gemeente zal er een winnaar zijn op basis van meeste stemmen. Uit alle gemeentewinnaars worden vijftien regiowinnaars gekozen. De regio's zijn de verspreidingsgebieden van vijftien Persgroep-titels: ED, Brabants Dagblad, BN DeStem, PZC, de Gelderlander, De Stentor, Tubantia en acht AD-titels.

Stemmen kan tot en met 31 oktober. Op 6 november worden alle regiowinnaars bekendgemaakt.

Landelijk winnaar

Half november is de landelijke uitreiking, waarvoor alle vijftien regiowinnaars zullen worden uitgenodigd. Een vakjury beoordeelt tijdens deze feestavond wie van hen de titel Clubheld van de amateursport 2017 mag dragen. De overall winnaar ontvangt de cheque van 10.000 euro, te besteden voor de club.

Stemmen kan tot en met 31 oktober via Clubhelden.

Volledig scherm
© Advorm Advorm003
  1. Ophef proces De Punt: 'Dit onderschrijft dat er sprake is van meineed'
    Play

    Ophef proces De Punt: 'Dit onderschrijft dat er sprake is van meineed'

    De Nederlandse regering ging er wel degelijk van uit dat er doden zouden vallen bij de treinkaping in 1977. Het proces over de bevrijdingsactie bij De Punt is dan ook een schijnvertoning, zeggen twee oud-mariniers in de Volkskrant. Ze spreken nu voor het eerst en stellen in het interview vast: 'Ons is maandenlang gevraagd om onze kop te houden. Maar hier stopt het.' Advocaat Liesbeth Zegveld en woordvoerder Marco Papilaja van nabestaanden van de treinkapers reageren op de uitingen van de oud-mariniers. Lees het hele artikel hier.