Volledig scherm
PREMIUM
Het is even oefenen met wegrijden, maar dan rijdt de tweewielbakfiets als een gewone fiets. © Desiree Schippers

Dit zijn de beste gezinsfietsen

Wie kleine kinderen wil vervoeren op de fiets botst tegen een woud aan bakfietsen, mamafietsen, fietskarren en koppelstukken. Wat is wat en welke past bij jouw gezin?

Volledig scherm
Yuba Mundo

Longtail
Wie twee kinderen heeft van (min of meer) dezelfde leeftijd, of een nog groter gezin, botst tegen de grenzen van een reguliere (mama)fiets aan. Vandaar dat de Amerikaanse longtail (cargo)bike langzaam zijn banden aan de grond krijgt in Nederland. De fiets is licht, smal en haast even wendbaar als een gewone fiets, maar voorzien van een extra lange en verstevigde bagagedrager waarop twee kinderstoeltjes achter elkaar kunnen worden gezet of, op een lang kussen, een polonaise van drie of zelfs vier ongezekerde kinderen. De echte krachtpatsers hebben een draagvermogen van 200 kilo. Wel flink trappen dus. En vaak een wat hoge opstap.

Goed uit de test bij Consumentenbond en Fietsersbond: Yuba Mundo, €999

  1. Lichaam vermiste Limburger (66) gevonden in Spanje, 10 kilometer meegesleurd door water
    VIDEO

    Lichaam vermiste Limburger (66) gevonden in Spanje, 10 kilometer meege­sleurd door water

    Het lichaam van de Nederlander die sinds zondag in Spanje vermist was, is aangetroffen. Het gaat om een 66-jarige man uit Landgraaf, bevestigt het ministerie van Buitenlandse Zaken. De Limburger verdween drie dagen geleden na een val in het door stortregens en overstromingen geteisterde binnenland bij de Costa Blanca. Door hevige regenval en overstromingen zijn zeker 3500 mensen in Spanje geëvacueerd.