De vermoedelijke gestolen collier
Volledig scherm
De vermoedelijke gestolen collier © Twitter

Dit zijn de overvallers van de ‘miljoenendiamant’ in Maastricht: ‘Mogelijk de Pink Panthers’

5 verdachten spoorloosDe politie heeft gisteren nieuwe beelden verspreid van de opzienbarende overval op de kunstbeurs in Maastricht, waarbij naar verluidt voor vele miljoenen euro’s aan juwelen zijn gestolen. Kunstdetective Arthur Brand houdt er rekening mee dat de verdachten afkomstig zijn van de Pink Panthers, een internationaal opererende kunstbende.

 1. ‘Geroofde’ miljoenendiamant is van wereldberoemde ontwerper: ‘Grootste steen van de hele beurs’
  Play
  27 miljoen euro

  ‘Geroofde’ miljoenen­di­a­mant is van wereldbe­roem­de ontwerper: ‘Grootste steen van de hele beurs’

  Het collier dat dinsdag vermoedelijk is gestolen op de kunstbeurs in Maastricht, is van de in Amerika geboren Joël Arthur Rosenthal, een van de grootste en meest gerespecteerde juwelenontwerpers ter wereld. Juwelenhistoricus Martijn Akkerman zegt, op basis van ‘meerdere bronnen uit de scene‘, dat het collier met daarin een kanariegele diamant zou zijn buitgemaakt. ,,Het gaat hier om de grootste en meest waardevolle steen van de beurs.” De kunstbeurs wil het bericht bevestigen noch ontkennen.
 2. Vermiste Ashley (17) liep twee maanden geleden weg en zit nu mogelijk in onveilige situatie: 'Gekmakend’
  PREMIUM

  Vermiste Ashley (17) liep twee maanden geleden weg en zit nu mogelijk in onveilige situatie: 'Gekmakend’

  De 17-jarige Ashley Krieger is al meer dan twee maanden vermist. Volgens de politie bevindt het meisje uit Den Haag zich mogelijk in een onveilige situatie. Vrijdag 3 juni liep ze weg vanuit Leeuwarden, sindsdien ontbreekt ieder spoor. Haar moeder hoopt op een volgende stap in de zoektocht. ,,Elke dag is stressvol, eigenlijk gekmakend. Om niet te weten waar je dochter is, of ze in goede handen is.”