De ondergrondse ruimte bij het woonwagenkamp in Oss waar de politie al drie dagen onderzoek doet.
Volledig scherm
PREMIUM
De ondergrondse ruimte bij het woonwagenkamp in Oss waar de politie al drie dagen onderzoek doet. © Politie

Dit zijn gevonden wapens en drugs uit ondergrondse ruimtes bij woonwagenkamp Oss

Bij de inval in het woonwagenkamp aan de Hoogheuvelstraat in Oss zijn behalve geld en drugs ook acht kalasjnikovs, twee M16-vuurwapens, een stengun en zes vuistvuurwapens gevonden. ,,De vondst onderstreept het gewelddadige karakter van dit criminele netwerk”, aldus politie en justitie, dat onderzoek doet naar de doorgewinterde crimineel Martien R. en diens zoon. 

Een van de in Oss aangetroffen wapens.
Volledig scherm
Een van de in Oss aangetroffen wapens. © Politie

Het wapenarsenaal werd gevonden in ondergrondse ruimtes achter het woonwagenkamp, die met camera’s werden bewaakt.

De drie verdachten die woensdag werden aangehouden (de 48-jarige Martien R., diens 26-jarige zoon Anton en nog een derde 55-jarig familielid), blijven in voorlopige hechtenis zitten. Martien R. heeft volgens justitie zeker 1800 kilo cocaïne ingevoerd. Zijn zoon Anton wordt verdacht van betrokkenheid bij het vervoer van bijna honderd kilo MDMA, de werkzame stof in xtc. Ook zou hij een vrachtwagen met oplegger en container hebben gestolen.

In de grond, maar ook op andere plekken op het kamp werden grote hoeveelheden drugs gevonden. Het gaat om honderden liters chemicaliën voor de productie van drugs en honderdduizenden pillen en zo’n honderd kilo MDMA-kristallen. In één woning werd een grote hoeveelheid contant geld gevonden, hoeveel is niet bekend gemaakt.