Volledig scherm
PREMIUM
De ondergrondse ruimte bij het woonwagenkamp in Oss waar de politie al drie dagen onderzoek doet. © Politie

Dit zijn gevonden wapens en drugs uit ondergrondse ruimtes bij woonwagenkamp Oss

Bij de inval in het woonwagenkamp aan de Hoogheuvelstraat in Oss zijn behalve geld en drugs ook acht kalasjnikovs, twee M16-vuurwapens, een stengun en zes vuistvuurwapens gevonden. ,,De vondst onderstreept het gewelddadige karakter van dit criminele netwerk”, aldus politie en justitie, dat onderzoek doet naar de doorgewinterde crimineel Martien R. en diens zoon. 

Volledig scherm
Een van de in Oss aangetroffen wapens. © Politie

Het wapenarsenaal werd gevonden in ondergrondse ruimtes achter het woonwagenkamp, die met camera’s werden bewaakt.

De drie verdachten die woensdag werden aangehouden (de 48-jarige Martien R., diens 26-jarige zoon Anton en nog een derde 55-jarig familielid), blijven in voorlopige hechtenis zitten. Martien R. heeft volgens justitie zeker 1800 kilo cocaïne ingevoerd. Zijn zoon Anton wordt verdacht van betrokkenheid bij het vervoer van bijna honderd kilo MDMA, de werkzame stof in xtc. Ook zou hij een vrachtwagen met oplegger en container hebben gestolen.

In de grond, maar ook op andere plekken op het kamp werden grote hoeveelheden drugs gevonden. Het gaat om honderden liters chemicaliën voor de productie van drugs en honderdduizenden pillen en zo’n honderd kilo MDMA-kristallen. In één woning werd een grote hoeveelheid contant geld gevonden, hoeveel is niet bekend gemaakt.

  1. Erehaag met trekkers voor verongelukte Bart (17)

    Erehaag met trekkers voor verongeluk­te Bart (17)

    Acht grote trekkers met rode ballonnen als hartjes en zwaailichten, gereden door schoolkameraden van de verongelukte Bart Bloemendaal (net 17). Ze stonden vrijdagavond in het gelid naast het zalencentrum Morshuis in Albergen. De leerling van de school het Zone.college uit Harbrinkhoek kwam vorige week vrijdagavond op een rotonde in Reutum onder zijn gekantelde trekker terecht. Hij zei tegen zijn moeder dan hij met een vriend zou gaan ‘snacken’, maar ze troffen meisjes. Na het fatale ongeluk waren het kerkdorp en de wijde omgeving zijn in een diepe rouw gedompeld.