Dode bij brand in flat Haarlem na explosie

Video / UpdateBij een uitslaande brand in een flatgebouw in Haarlem is woensdagavond een dode gevallen. In eerste instantie werd aangenomen dat er geen slachtoffers waren, maar volgens de Veiligheidsregio Kennemerland werd in een van de appartementen een dode aangetroffen.

De brandweer in Haarlem ontruimde het flatgebouw aan de Rudolf Steinerstraat wegens een grote, uitslaande brand. Het ging in totaal om 48 woningen, zei een woordvoerder van de brandweer.

De brand ontstond even voor 23.00 uur woensdagavond op de tweede etage. Een woordvoerder bevestigde dat er een explosie was geweest in een woning. Het is niet duidelijk wat de oorzaak daarvan was. De vier woonlagen erboven en de woningen ernaast moesten worden ontruimd uit voorzorg.

RTV-NH meldt dat de brandweer sinds 23.00 uur aan het blussen was. Even voor middernacht werd het sein brand meester gegeven. De meeste bewoners konden terugkeren naar hun woningen nadat de flat door de brandweer was onderzocht. Volgens lokale media moesten bewoners van acht appartementen voor de nacht elders worden opgevangen.

Volledig scherm
Er is veel rookontwikkeling in de flat aan de Rudolf Steinerstraat in Haarlem. © Brandweer Haarlem Oost

VRK on Twitter

grotebrand #haarlem er is een uitslaande brand op de 2e verdieping van een flatgebouw. De brandweer is begonnen met blussen nadere info volgt woordvoerder is ter plaatse.^dk

  1. ‘Jij nam me mijn lieve Roos af... Je bent een lafaard’
    vader schrijft tramschutter

    ‘Jij nam me mijn lieve Roos af... Je bent een lafaard’

    René Verschuur verloor door de aanslag op een tram in Utrecht zijn dochter Roos (19). Het verdriet gaat nooit meer weg en hij vindt het ondraaglijk dat verdachte Gökmen Tanis maandag wil wegblijven bij zijn proces. Verschuur schreef hem daarom een brief die wij vandaag publiceren. Verschuur voelt zich tot op de dag vandaag schuldig. ,,Nooit nam ze de tram. Ik begon erover”, vertelt hij openhartig in een interview.