Dode en zes gewonden door zwaar ongeluk op A73

videoOp de A73 bij de afslag Wijchen is vanmorgen een dode gevallen en zijn meerdere mensen gewond geraakt door een ongeluk met meerdere voertuigen. De snelweg in noordelijke richting tussen Nijmegen-Dukenburg en Wijchen is volgens Rijkswaterstaat tot zeker 16.30 uur afgesloten.

Bij het ongeval, dat om 09.50 uur plaatsvond, zijn twee vrachtwagens en drie personenauto's betrokken. Een vrachtwagen is gekanteld en ligt overdwars op het wegdek. De weg is bedekt met brokstukken. Een woordvoerder van Rijkswaterstaat spreekt over een ravage. Van een van de twee personenauto’s is weinig meer over.

Een persoon overleefde de crash niet. Het slachtoffer bevond zich in de achterste auto. Zes anderen raakten gewond, onder wie een zwaargewond. Vier zijn lichtgewond, dat betreft een gezin bestaande uit een man, vrouw en twee kinderen. Zij zaten in een personenauto. Alle zes zijn naar het ziekenhuis gebracht.

Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren, is onbekend. De hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter, zijn ter plaatse. 

Verkeer richting Nijmegen wordt omgeleid via de A67, A2 en A50. Automobilisten die richting Venlo gaan, kunnen ook het best via die snelwegen rijden. Verkeer richting Arnhem moet omrijden via Wijchen (A326). Tussen Wijchen en Beuningen staat een lange file.

Volledig scherm
De ravage op de A73 is enorm. © Tom Hessels
Volledig scherm
© RWS
  1. Angela de Jong vertelt over haar probleem met het K-woord op tv in De Ochtend Show to go

    Angela de Jong vertelt over haar probleem met het K-woord op tv in De Ochtend Show to go

    Verslaggever Cyril Rosman is morgen te gast in De Ochtend Show to go om te praten over de IS-vrouwen die willen terugkeren naar Nederland. We spreken hierover ook met onderzoeksjournalist Nikki Sterkenburg. We gaan weer tv kijken met Angela de Jong en we bespreken de Comedy Central Roast, waar Ali B dit jaar in het middelpunt staat. De show wordt gepresenteerd door Yora Rienstra en is vanaf 07.30 uur live te zien in onze app en op de site.