Marco De Swart
Volledig scherm
PREMIUM
© Marco De Swart

Dominique en haar zoontjes leven van 90 euro in de week

Ondanks de goed draaiende economie groeit het aantal huishoudens in Nederland dat in armoede leeft. Dominique Butteling, moeder van drie kinderen, moet het met 90 euro per week zien te rooien.

 1. CoronaCheck-app overbelast door piek in aanvragen en DDoS-aanvallen
  update

  Corona­Check-app overbelast door piek in aanvragen en D­DoS-aanvallen

  De Coronacheck-app, waarmee mensen vanaf vandaag toegang kunnen krijgen tot onder meer de horeca, kampt met problemen. Op sociale media melden diverse mensen dat zij ergens niet naar binnen konden. Een woordvoerder van VWS zegt dat de overbelasting het gevolg is van het feit dat heel veel mensen nu een QR-code proberen op te halen. Daarnaast is er vanavond sprake van DDoS-aanvallen op de server, wat extra capaciteit opslokt.
 2. Robert tekent Sjors en Sjimmie: ‘Dikke lippen, grote oorbellen… Sjimmie is allang geen Zwarte Piet meer’
  PREMIUM
  poll

  Robert tekent Sjors en Sjimmie: ‘Dikke lippen, grote oorbellen… Sjimmie is allang geen Zwarte Piet meer’

  Een tentoonstelling over 100 jaar Sjors en Sjimmie, die móet er volgend jaar natuurlijk gewoon komen, vindt Robert van der Kroft. De Rotterdamse striptekenaar voert oriënterende gesprekken met de Kunsthal, maar is zich ook bewust van de eventuele gevoeligheden rond de beroemde stripvriendjes. „Tja, misschien dat men bang is dat er vanwege die oude tekeningen ruiten ingegooid gaan worden.”