Volledig scherm
PREMIUM
© Özcan Akyol. © Joost Hoving

Door besluiteloosheid van het kabinet klinkt het nu spierballentaal uit Turkije

columnÖzcan Akyol schrijft drie keer per week over wat hem bezighoudt.

De Turkse overheid heeft bij monde van de minister van Buitenlandse Zaken openlijk aangekondigd dat ze vanaf aanstaande maandag opgepakte IS’ers zal terugsturen naar het land van herkomst.

Op dit moment zitten de barbaren, die zich vrijwillig aansloten bij een moorddadige bende, vergelijkbaar met de fascisten uit de Tweede Wereldoorlog, vast in allerlei gevangenissen en provisorische kampen.

Er wordt in Europa met ongeloof gereageerd op dit dreigement. Turkije gebruikt wel vaker spierballentaal en vermeende sancties als het een misstand aan de kaak wil stellen, niet op de laatste plaats om aan te tonen in welke situatie het land zelf verzeild is geraakt.

Toch zijn die afkeurende geluiden deze keer niet helemaal terecht.

  1. Angela de Jong vertelt over haar probleem met het K-woord op tv in De Ochtend Show to go

    Angela de Jong vertelt over haar probleem met het K-woord op tv in De Ochtend Show to go

    Verslaggever Cyril Rosman is morgen te gast in De Ochtend Show to go om te praten over de IS-vrouwen die willen terugkeren naar Nederland. We spreken hierover ook met onderzoeksjournalist Nikki Sterkenburg. We gaan weer tv kijken met Angela de Jong en we bespreken de Comedy Central Roast, waar Ali B dit jaar in het middelpunt staat. De show wordt gepresenteerd door Yora Rienstra en is vanaf 07.30 uur live te zien in onze app en op de site.