Misdaadverslaggever Peter R. de Vries staat in aanwezigheid van Corrie en Adrie Groen de pers te woord over een aantal nieuwe initiatieven in de zoektocht naar de sinds 1993 vermiste Maastrichtse studente Tanja Groen.
Volledig scherm
Misdaadverslaggever Peter R. de Vries staat in aanwezigheid van Corrie en Adrie Groen de pers te woord over een aantal nieuwe initiatieven in de zoektocht naar de sinds 1993 vermiste Maastrichtse studente Tanja Groen. © ANP

Door verwachte drukte twee stille tochten voor verdwenen Tanja Groen

Studentenvereniging Circumflex en Stichting De Gouden Tip splitsen vanwege de verwachte drukte de stille tocht die ze dinsdag voor Tanja Groen houden op in twee groepen. Zo willen ze voldoen aan de maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Eén groep is voor genodigden, de andere voor belangstellenden. Het is dinsdag exact 28 jaar geleden dat de toen 18-jarige studente verdween.

 1. Het is gelukt: 1 miljoen euro voor gouden tip vermiste Tanja Groen, kinderen De Vries dankbaar voor steun
  Play
  Video

  Het is gelukt: 1 miljoen euro voor gouden tip vermiste Tanja Groen, kinderen De Vries dankbaar voor steun

  Het is de initiatiefnemers gelukt: de teller voor de inzamelingsactie voor de Breng Tanja Thuis-actie staat op ruim 1 miljoen euro. Dat maakte Simon Vuyk, bestuurslid van Stichting De Gouden Tip, dinsdagavond bekend in het programma Op1. De actie werd opgezet door Peter R. de Vries, voorzitter van de stichting. Het geld is bedoeld als beloning voor de tip die leidt naar de opsporing van de sinds 1993 vermiste studente.
 2. Stille tocht voor Tanja Groen, tevens uiting van waardering voor inzet Peter R. de Vries

  Stille tocht voor Tanja Groen, tevens uiting van waardering voor inzet Peter R. de Vries

  Op initiatief van studentenvereniging Circumflex en Stichting De Gouden Tip wordt op dinsdag 31 augustus een stille tocht voor Tanja Groen gehouden. De studente verdween 28 jaar geleden op 18-jarige leeftijd, exact op die datum, in Maastricht. De stille tocht zal in het teken staan van de verdwijning van Groen en ook een ode zijn aan de jarenlange inzet van Peter R. de Vries voor de verdwijningszaak, melden de stichting en de studentenvereniging.