Uitlevering op Schiphol.
Volledig scherm
Uitlevering op Schiphol. © OM

Doorbraak in jacht op een van de beruchtste smokkelaars ter wereld, compagnon naar Nederland

Ethiopië heeft vanochtend een internationaal gezochte crimineel uitgeleverd aan Nederland die een hoofdrol zou spelen in een grootschalig mensensmokkelonderzoek. Het gaat om de 38-jarige Eritreeër Tewelde Goitom.

 1. Duizenden computers, telefoons en parfums in beslag genomen bij huiszoekingen door FIOD

  Duizenden computers, telefoons en parfums in beslag genomen bij huiszoekin­gen door FIOD

  Duizenden computers, mobiele telefoons en parfums zijn vandaag door de FIOD in beslaggenomen bij vijf huiszoekingen in Nederland. Ook is er een kantoor doorzocht. De invallen zijn onderdeel van een Europees onderzoek naar een mogelijke criminele organisatie die parfums en elektronica online verkoopt zonder daag btw over af te dragen. Ook meerdere auto's en een illegaal vuurwapen werden meegenomen.
 2. Docente jeugdinrichting Lelystad betast en mishandeld, verdachte komt uit 'zedengroep’
  PREMIUM

  Docente jeugdin­rich­ting Lelystad betast en mishandeld, verdachte komt uit 'zedengroep’

  Een docente die lesgeeft binnen de muren van de jeugdinrichting (JJI) in Lelystad is deze week het slachtoffer geworden van een zeden- en geweldsmisdrijf. Ze werd betast en mishandeld. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan. Een zegsman van de Dienst Justitiële Inrichtingen wil alleen bevestigen dat er een incident is geweest, waarbij één van de jongeren in de fout is gegaan. ,,Verschrikkelijk dat dit is gebeurd.”