Volledig scherm
Grote brand verwoest woonhuis in Heukelom © Toby de Kort De Kort Media

Drama voor Brabants gezin: grote brand verwoest woonboerderij, dj-spullen in vlammen op

Een grote, uitslaande brand heeft vandaag in alle vroegte een vrijstaande woning aan de Driehoevenweg in het Brabantse Heukelom verwoest. De bewoners hebben zich volgens Veiligheidsregio op tijd in veiligheid kunnen brengen. Grote zwarte rookwolken kwamen bij de brand vrij en waren tot in de wijde omtrek te zien.

De brand brak iets na vijf uur uit en sloeg al snel om zich heen. De vlammen sloegen uit het dak en er kwam veel rook vrij. De bewoners stonden met hun kinderen op straat toe te kijken hoe hun woning in vlammen opging. Ook de schuur met daarin veel kostbare dj-apparatuur brandde volledig af.

De apparatuur was eigendom van de schoonzoon van de eigenaren. Hij draait op veel bekende feesten in Brabant, waaronder op Intents Festival in Oisterwijk. ,,Ik heb helemaal niks meer. Dit is heel onwerkelijk”, stamelt de dj aan de telefoon. ,,Er komt zo veel op ons af nu...”

De dj is tevens eigenaar van een bedrijf dat gespecialiseerd is in verhuur van licht en geluid. Het is niet duidelijk wat hij allemaal heeft verloren. Hij wil in de loop van de ochtend een uitgebreidere reactie geven.

De brandweer rukte met groot materieel uit en bestreed het vuur met meerdere bluswagens. Dit trok veel bekijks in de straat. Na een uur blussen werd het sein brand meester gegeven. Veiligheidsregio verwacht dat het nablussen nog wel even zal duren.

De brand zou zijn uitgebroken in het pottenbakkersatelier, dat de eigenaresse aan huis had. Hoe het vuur precies is ontstaan, moet onderzoek van de politie en de brandweer uitwijzen. Er is voor zover bekend niemand gewond geraakt bij de vlammenzee.

Volledig scherm
Brand verwoest woonhuis in Heukelom © Toby de Kort De Kort Media
Volledig scherm
Brand verwoest woonhuis in Heukelom © Toby de Kort De Kort Media