Volledig scherm
De ravage is groot op de A2. © Petershotnews

Drie doden door ernstig ongeval op A2

Bij een grote botsing op de snelweg A2 tussen Breukelen en Vinkeveen zijn drie personen overleden. Dat meldt de politie. Een auto was via de middenberm op de verkeerde weghelft terechtgekomen en botste daar op tegemoetkomend verkeer. Aanvankelijk leek het erop dat er sprake was van een spookrijder.

Bij het ongeval zijn drie auto’s betrokken, waarvan er twee volledig verwoest zijn. Een motorblok is uit een van de betrokken voertuigen geslingerd en ligt pal op de A2.

Hulpdiensten hebben opgeschaald naar een GRIP 1-situatie, dat wordt alleen bij zeer ernstige omstandigheden gedaan. Het verkeer naar Amsterdam wordt omgeleid. Rijkswaterstaat adviseert om via de A1, A9 of A27 in de richting Almere te rijden. Ook op de A2 in de richting van Utrecht is door het ongeval één rijstrook afgesloten. De weg zal volgens de politie nog tot 21.00 uur dicht blijven. Verkeer wordt via afritten teruggeleid.

  1. CZ, VGZ en Univé verlagen de zorgpremies voor 2020

    CZ, VGZ en Univé verlagen de zorgpre­mies voor 2020

    VGZ verlaagt zijn zorgpremie met 1 euro tot 119,95 euro per maand, maakte de zorgverzekeraar vandaag bekend. Ook Univé verlaagt zijn premie met 1 euro. Zorgverzekeraar CZ weet de verlaging zelfs op te rekken met 3,85 euro, naar 120,95 euro per maand. Zorgverzekeraars moeten hun zorgpremies voor 2020 uiterlijk vandaag bekend hebben gemaakt. Minister Hugo de Jonge maakte eerder bekend dat de premies gemiddeld 3 euro per maand zouden stijgen.