Dronken Rus vernielt vangrail A1: weg deels afgezet tot drie uur vanmiddag

videoOp de A1 loopt de vertraging tussen Lochem en Rijssen op tot ruim een halfuur. De vangrail wordt gerepareerd, nadat een beschonken vrachtwagenchauffeur vanmorgen vroeg een informatiebord en 150 meter vangrail vernielde. Het gaat om een Russische chauffeur met een Hongaarse vrachtwagen.

Voor zover bekend raakte bij het ongeval niemand gewond. De chauffeur had drie keer zoveel gedronken als is toegestaan en is door agenten meegenomen naar het bureau.

Als gevolg van het ongeval is de rechterrijstrook tijdelijk afgezet. Er staat een file tussen de afrit Markelo en Rijssen. De vertraging duurt inmiddels ongeveer een halfuur. Volgens de ANWB duren de werkzaamheden tot ongeveer 15.00 uur vanmiddag.

De tank van de vrachtwagen is gescheurd, waardoor er veel diesel op de rijbaan is gelekt. Daarnaast moet de hele vangrail worden gerepareerd. De vrachtwagen wordt weggesleept door een bergingsbedrijf.

Volledig scherm
Een vrachtwagenchauffier reed op de A1 bij Rijssen tegen de vangrail aan © News United
 1. Esther (33) redde meisje dat door dertien honden bijna verscheurd werd: ‘Ze wilden haar opeten’
  PREMIUM

  Esther (33) redde meisje dat door dertien honden bijna verscheurd werd: ‘Ze wilden haar opeten’

  Een middagje winkelen met haar vriend in Maastricht eindigde voor de 33-jarige Esther Tuls in een nachtmerrie. Een meisje van elf werd voor hun ogen gruwelijk aangevallen door dertien zeer agressieve honden. Met gevaar voor eigen leven bevrijdde het tweetal het tienermeisje uit haar benarde situatie. Deze week, zes jaar later, werden ze gehuldigd voor hun heldendaad. ,,Ik heb heel lang in therapie gezeten.”
 2. Ruime meerderheid LTO-boeren vindt harde protestacties helemaal niks

  Ruime meerder­heid L­TO-boe­ren vindt harde protestac­ties helemaal niks

  Lang niet alle boeren staan achter de hardere acties van bijvoorbeeld Farmers Defence Force. Uit een enquête onder ruim vijfduizend leden van belangenorganisatie LTO Nederland blijkt dat minder dan drie op de tien boeren achter hardere demonstraties staan. Een grote meerderheid (71 procent) is wél voorstander van publieksvriendelijke activiteiten, op voorwaarde dat er sprake is van een duidelijk onderhandelingsdoel.