Volledig scherm
Fietsen in de regio. © ANP

Echt winterweer blijft uit: dinsdag kan het zelfs 15 graden worden

De schaatsen hoeven voorlopig niet uit het vet en ook een witte kerst zit er niet in. De komende twee weken wordt het volgens de voorspelling van Weerplaza zacht weer met temperaturen tussen de 4 en de 8 graden. Komende dinsdag is zelfs een uitschieter: dan kan het op sommige plekken zelfs 15 graden worden. 

Hoewel de meteorologische winter op 1 december al van start ging, is het nog typisch guur herfstweer in Nederland. Daarbij is het wel redelijk zacht voor de tijd van het jaar en dat zal voorlopig aanhouden. De komende twee weken zal de temperatuur schommelen tussen de 4 en de 8 graden. Voor de periode daarna wordt vooralsnog ook geen omslag richting echt winterweer verwacht. Daarmee lijkt een witte kerst zo goed als zeker uitgesloten.

Komende week wordt het wel een stuk droger. De harde wind en grote hoeveelheid neerslag van de afgelopen dagen nemen na het weekend af. Dinsdag wordt zelfs een zeldzaam zachte dag. In het hele land stijgt het kwik tot 10 graden en in het zuidoosten kan het zelfs 15 graden worden. ,,Dat is wel vrij extreem voor deze tijd van het jaar”, aldus weerman Marco Verhoef namens Weerplaza. ,,Woensdag en donderdag zijn vervolgens minder warm, maar wel droger dan de afgelopen dagen. Ook dan is de zon nog regelmatig te zien."  

  1. Nieuwe zwaarbewaakte gevangenisvleugel voor topcriminelen 1 maart open

    Nieuwe zwaarbe­waak­te gevangenis­vleu­gel voor topcrimine­len 1 maart open

    Er komt een extra beveiligde afdeling in een gevangenis in Nederland voor zware criminelen bij wie het gevaar bestaat dat ze binnen de gevangenismuren verdergaan met hun criminele praktijken. De nieuwe afdeling moet 1 maart open gaan. ,,Hoe meer van dit soort type gevaarlijke en roekeloze gedetineerden we binnen trekken, hoe meer plekken we hiervoor nodig hebben,” zegt minister Sander Dekker voor Rechtsbescherming.