Een fietsslot op fiets bij station Leiden.
Volledig scherm
Een fietsslot op fiets bij station Leiden. © ANP XTRA

Eén slot is wel genoeg: Nederlander negeert basisadviezen tegen fietsendiefstal

Slechts weinig Nederlanders beschermen hun fiets goed tegen diefstal. Ze gebruiken geen tweede slot en bevestigen hun rijwiel, e-bike, snorfiets of motor niet aan een vast object op straat. Dat blijkt uit nieuw onderzoek van RAI Vereniging en het onafhankelijk ART Keurmerk.

2 reacties

  • Eric Slegtenhorst

    3 maanden geleden
    Gemakszucht of laksheid maar ja als je het niet verplicht wordt een tweede slot denken sommige mensen blijkbaar waarom zou ik het dan doen? Ik ben goed verzekert dan krijg ik toch uitbetaald? De verzekeraars moeten dus zelf actie gaan ondernemen en in hun polisvoorwaarden gaan opnemen dat een tweede slot met art keurmerk voortaan verplicht wordt.
  • Ton Van der Leij

    3 maanden geleden
    Het is wat de verzekeraar zegt maar stelt bepaalde voorwaarden die door de leverancier uit zou moeten worden gedragen. De koper krijgt het advies d.w.z. de keus is aan u. De keuze is niet moeilijk, de vraag is of zijn er voldoende aanknopingspunten om deze extra sloten om aan vast te zetten zonder dat men het overige verkeer honderd. De uitvoerbaarheid is onvoldoende of niet toegestaan. Adviseren of verplichten zijn twee heel andere begrippen.