Volledig scherm
© ANP XTRA

Eerlijke vinder brengt stapel bankbiljetten uit pinautomaat naar de politie

Een man uit Wageningen keek gisteren raar op toen hij geld wilde pinnen aan de Stationsstraat in de stad. Uit de geldlade stak een flinke stapel bankbiljetten, die niet voor hem was bestemd.

Degene die vermoedelijk vóór hem dit geld had gepind, was in geen velden of wegen meer te bekennen. De man besloot het geld uit de automaat te halen om vervolgens een bedrag van zijn eigen rekening te pinnen.

Hij hield het geldbedrag echter niet, maar bracht het naar de politie. Die was de man daar erg dankbaar voor en riep hem uit tot ‘held van de dag’.

De politie zoekt nog uit wat er gebeurd is. Als het geen storing blijkt te zijn, gaat de politie samen met de bank op zoek naar de rechtmatige eigenaar van het geld.

Om grappenmakers voor te zijn, laat de politie alvast weten dat het geen nut heeft om via Facebook te laten weten van wie het geld is. 

Politie Wageningen

Wageningen Stationsstraat Zojuist kwam een meneer aan het bureau met een behoorlijke hoeveelheid briefgeld. Hij wilde zelf geld pinnen bij de pinautomaat aan de Stationsstraat in Wageningen. Bij de...

  1. LIVE | Luchtvaart vreest 120 miljard aan extra schulden, geboorte­dorp Doutzen Kroes wordt ‘één groot terras’

    De schulden van luchtvaartmaatschappijen lopen dit jaar naar verwachting op met 120 miljard dollar door de coronacrisis. Dat verwacht de internationale belangenvereniging voor de luchtvaart IATA. Vliegmaatschappijen zagen hun kas door de crisis in rap tempo leegraken, nadat door reisbeperkingen wereldwijd nog amper vluchten mogelijk werden.Ook vandaag houden we je in ons liveblog op de hoogte van het laatste coronanieuws. Lees hier het oude blog terug.
  2. Operaties St Jansdal geannuleerd in Harderwijk na  corona-uitbraak op verpleegafdeling

    Operaties St Jansdal geannu­leerd in Harderwijk na corona-uit­braak op verpleegaf­de­ling

    Door een corona-uitbraak op een verpleegafdeling in ziekenhuis St Jansdal in Harderwijk - waarbij zowel patiënten als medewerkers zijn betrokken - moet het ziekenhuis gedeeltelijk weer ingeplande reguliere zorg alsnog staken. Tot en met 29 mei wordt een aantal niet-spoedeisende, geplande operaties geannuleerd op alle locaties van het ziekenhuis. De spreekuren op de poliklinieken gaan vooralsnog wel gewoon door.