Volledig scherm
Eftelin-attractie Baron 1898 liep woensdagmiddag vast door een technische storing. © ANP

Eftelingattractie Baron 1898 valt uur lang stil op hoogte van ‘om en nabij 30 meter’

KAATSHEUVEL - Attractie Baron 1898 is woensdagmiddag op een hoogte van 'om en nabij dertig meter’ vastgelopen. De duikachtbaan, die op 1 juli 2015 in de Efteling geopend werd, kwam een uur lang stil te staan door een technische storing. De attractie werd succesvol ontruimd, meldt een persvoorlichter.

Wat die technische storing precies inhield, kan de persvoorlichter van het Kaatsheuvelse pretpark niet vertellen. ,,Op de lift naar boven kwam de attractie stil te staan. Vanaf dat moment, todat alle inzittenden er uit zijn gehaald, stond de attractie een uur vast. Ik heb net begrepen dat de Baron inmiddels leeggehaald is. Alle inzittenden zijn op een veilige manier door medewerkers uit de Baron gehaald en naar buiten begeleid", klinkt het. 

Inmiddels wordt de attractie weer opgestart. Volgens de woordvoerder kunnen bezoekers de achtbaan op korte termijn weer in. 

Vorig jaar zaten Eftelingbezoekers twintig minuten vast in de achtbaan. 

  1. Onderzoek naar baby's die snijwond opliepen bij keizersnede

    Onderzoek naar baby's die snijwond opliepen bij keizersne­de

    Deze krant doet onderzoek naar baby’s die een snijwond opliepen bij een keizersnede. Uit de reacties op de verhalen over geraakte baby's, blijkt namelijk dat dit veel vaker voorkomt dan de statistieken suggereren. Om hiervan een goed beeld te krijgen, is het verzoek om een aantal vragen te beantwoorden. Mochten we de reactie opnemen, dan zullen we voor publicatie contact opnemen. We publiceren pas na uitdrukkelijke toestemming. Vul hier de enquête in.
  2. Extra bewaking gevangenis Vught vanwege toename verdachten zware delicten

    Extra bewaking gevangenis Vught vanwege toename verdachten zware delicten

    Justitie en politie hebben extra veiligheidsmaatregelen genomen rond de gevangenis in Vught. De reden hiervoor is een fikse toename van het aantal verdachten van zware misdrijven dat in Vught is ondergebracht, vooral in de extra beveiligde inrichting (EBI) die deel uitmaakt van het complex. Vanaf vandaag wordt de speciale bewakingseenheid van de politie ingezet, die gebouwen en locaties beveiligt waarvoor een verhoogde dreiging geldt.