Volledig scherm
Marjo Ladage © AD

Eindelijk rechtszaak tegen Bulgaar die Marjo's per ongeluk overgemaakte 17.000 euro inpikte

De Bulgaarse man die begin 2016 per ongeluk 17.000 euro spaargeld van Marjo Ladage uit Hellevoetsluis op z'n rekening zag binnenkomen, staat in augustus dan eindelijk voor de rechter in Rotterdam. De man heeft inmiddels een advocaat in de arm genomen. Hij kreeg het geld omdat Ladage haar geld per ongeluk naar een oud, inmiddels hergebruikt rekeningnummer had overgmaakt.

Marjo Ladage kon zich destijds wel voor haar kop slaan. Alweer 3,5 jaar geleden maakte ze 17.000 euro over van haar gewone rekening naar haar spaarrekening. Per ongeluk stuurde ze het geld echter naar haar oude spaarrekening die allang was opgeheven, maar nog wel in haar digitale adresboekje stond. 

Vaag adres

Extra pech voor Marjo: haar oude spaarrekeningnummer was inmiddels hergebruikt en toebedeeld aan iemand anders. Dat bleek een Bulgaarse man met een vaag adres in Amsterdam. Die zag z'n kans schoon: hij nam het geld op en verdween. Alleen bij hem kan Marjo haar geld terughalen. 

Eind 2016 maakte justitie bekend dat de man die Marjo's spaargeld zo ‘dankbaar’ had ontvangen, vermoedelijk toch was aangehouden. Justitie startte een onderzoek maar stelde Ladages zaak zo vaak uit dat ze tot twee keer toe bezwaar maakte bij het Openbaar Ministerie Rotterdam. Pas tijdens een strafzaak kan ze immers een schadeclaim indienen voor haar verduisterde spaargeld. Afgelopen week kreeg ze een brief waarin staat dat de zaak 16 augustus dan eindelijk dient voor de rechtbank in Rotterdam.

Marjo Ladage deed destijds zaken bij ABN Amro. Nog niet alle banken deden toen aan een naam- en nummercheck. Inmiddels is dat - mede door dit incident - wel het geval.

 1. Mohammed zit rustig te lunchen als hij ineens getuige wordt van dodelijke schietpartij in Amsterdam
  PREMIUM
  TELEFOONOPNAME OOGGETUIGE

  Mohammed zit rustig te lunchen als hij ineens getuige wordt van dodelijke schietpar­tij in Amsterdam

  Een middagje lunchen in Amsterdam is vanmiddag voor de 37-jarige Mohammed uitgedraaid op een regelrechte nachtmerrie. Een onbekende man opende naast hem het vuur op een Servische pizzeriabaas en veroorzaakte daarmee een enorme chaos op het overvolle Hugo de Grootplein. Mohammed dacht aanvankelijk aan een aanslag. ,,Ik heb in mijn leven nog nooit zoveel paniek gezien.”
 2. Held van Hilledijk en crisis bij Feyenoord in De Ochtend Show to go

  Held van Hilledijk en crisis bij Feyenoord in De Ochtend Show to go

  Tarik Bouzyd probeerde op 13 april Robert Hendrix tevergeefs uit een brandend huis te redden. ‘De held van Hilledijk’ is morgen te gast in De Ochtend Show to go. Ook oud-Feyenoordspeler en trainer Rob Jacobs schuift bij ons aan in de studio. Met hem hebben we het over de crisis bij Feyenoord, het Europese avontuur en de klassieker tegen Ajax. De show wordt gepresenteerd door Anne-Marie Fokkens en is vanaf 07.30 uur live te zien in onze app en op de site.