Volledig scherm
© ANP

Eindelijk! Zonnig lenteweer op komst

Goed nieuws voor wie het mistroostige weer van de afgelopen dagen helemaal zat is. Na maandag is het eindelijk gedaan met de buien en harde windstoten. ,,Vanaf dinsdag domineert een hogedrukgebied ons weerbeeld’’, zegt weerman Wilfred Janssen van Weerplaza. We kunnen rekenen op veel zonneschijn en hogere temperaturen.

 ,,Dit weekend is het nog grijs en druilerig’’, zegt Janssen. Vooral in het noorden valt volgens de weerman veel regen. Landinwaarts waait het stevig en aan zee wordt het zelfs stormachtig. De temperatuur schommelt zaterdag tussen de 9 en 12 graden. ,,Zondag trekken veel buitjes over het land, maar laat de zon zich tussen de buien door zien’’, vertelt de weerman. Het wordt dan zo’n 8 graden.

Quote

In het weekend is regionaal zelfs 20 graden mogelijk

Lente

Met opnieuw buien en harde windstoten is het op maandag nog even doorbijten, maar daarna zorgt een hogedrukgebied voor een weersomslag. Janssen: ,,De temperatuur gaat omhoog, de wind houdt zich rustig en het blijft droog. Met de de zon erbij voelt het op woensdag lenteachtig aan.’’ Wel is het volgens de weerman in de nacht en op de vroege ochtend koud, met vooral landinwaarts lichte vorst.

Donderdag wordt een fraaie dag met veel zonneschijn, maar daarna is het pas echt feest. ,,Vrijdag gaat de zon uitbundig schijnen en loopt de temperatuur overal nog meer op’’, zegt Janssen. ,,In het weekend is regionaal zelfs 20 graden mogelijk.’’ Toch houdt de weerman ook een slag om de arm: ,,De voorspellingen zijn nu nog onzeker, maar vaststaat dat we komende week in ieder geval afscheid nemen van het onstuimige weer van de afgelopen dagen.’’

 1. Freek over Boekenbalrel: Ik hoop dat mijn boodschap over Baudet uitgedragen wordt

  Freek over Boekenbal­rel: Ik hoop dat mijn boodschap over Baudet uitgedra­gen wordt

  Freek de Jonge (74) heeft geen seconde wakker gelegen van de door hem veroorzaakte opschudding, gisteravond bij de opening van het Boekenbal in Amsterdam. Hij eiste luidkeels schreeuwend van het publiek een statement over de overwinningsspeech van Forum voor Democratie-voorman Thierry Baudet. ,,Juist de groep die in de zaal zat, moet zich verzetten tegen deze elitaire politieke beweging’’, zegt de cabaretier the day after tegen deze site.
 2. Vilein? Schrijf toch normaal Eus, wreed of vals kan ook
  Brieven met Eus

  Vilein? Schrijf toch normaal Eus, wreed of vals kan ook

  Brieven van lezers, boos op het nieuws of het juist roerend eens met wat deze krant schrijft. We ontvangen ze elke dag. Een bloemlezing van wat onze lezer bezighoudt, siert dagelijks de brievenpagina. Columnist Özcan Akyol vraagt zich in de videoreeks Brieven met Eus af wat krantenlezers ertoe brengt hun woede of passie van zich af te schrijven. Vandaag is hij op bezoek bij Ferry, die vindt dat hij zulke moeilijke woorden gebruikt.