ad.nl
Volledig scherm
© ad.nl

Eis: maximale straf voor jongen (14) die ouders doodde

Tegen de 14-jarige jongen uit het Friese dorp Katlijk die verdacht wordt van het doden van zijn ouders, is twaalf maanden jeugddetentie en jeugd-tbs geëist. Dat is de maximale straf die de kinderrechter aan minderjarigen in deze leeftijd kan opleggen.

 1. Katlijk geraakt door gewelddadige dood echtpaar
  Play

  Katlijk geraakt door gewelddadi­ge dood echtpaar

  De woning in Katlijk waar gisteren twee overleden mensen zijn aangetroffen is hermetisch afgesloten. In het Friese dorp zijn Jos Verdonk (63) en Margreet Andriol (62) met geweld om het leven gebracht. De politie heeft hun 14-jarige zoon aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij hun dood. De recherche is volop bezig met het sporenonderzoek op de boerderij van het echtpaar. Volgens burgemeester Tjeerd van der Zwan heeft de gebeurtenis diepe indruk gemaakt op de inwoners.
 2. Omur (32) kreeg levensgevaarlijk gif over zich heen ‘Ik denk de hele dag: wat als ik dood was gegaan?’
  PREMIUM

  Omur (32) kreeg levensge­vaar­lijk gif over zich heen ‘Ik denk de hele dag: wat als ik dood was gegaan?’

  Omur Arslan (32) uit Amersfoort dacht dinsdagavond dat hij dood zou gaan. Arslan, eigenaar van supermarkt Omur Markt op het Neptunusplein, kreeg pal voor zijn winkel onverwachts poeder van zwaar ongediertegif over zich heen. ,,Toen ik ’s avonds laat thuiskwam uit het ziekenhuis, zat de woonkamer vol familie op me te wachten. Iedereen was ongelooflijk geschrokken.’’