Volledig scherm

Eis vijf jaar cel voor duiveluitdrijving: jochie (9) moest handen in hete oven doen

Een jongetje (9) is het slachtoffer geworden van een zogenaamde ‘duiveluitdrijving’ door zijn moeder uit Utrecht. Samen met een bevriend Marokkaans echtpaar uit Venlo wilde ze een geest uit het jongetje verdrijven.

De geest moest uit het lichaam verdwijnen door wattenstaafjes in de oren van het jongetje te steken tot zijn oren bloedden. Hij heeft blijvende gehoorschade opgelopen. Ook moest het jongetje zijn handen in een warme oven houden.

De officier van justitie ziet de ‘uitdrijving’ als zware mishandeling. Het Openbaar Ministerie eist daarom celstraffen van vier tot vijf jaar tegen de moeder en de vrienden die haar daarbij hielpen. 

Bizar

,,Deze bizarre handelingen zijn schokkend en er zijn geen woorden voor’’, zei de Officier van Justitie tijdens de zitting vandaag, meldt L1. Voor zover bekend is het de eerste keer dat een rechtszaak over een duiveluitdrijving in Nederland plaatsvindt. De uitspraak is over 14 dagen.

  1. 85 jaar Libelle is een ode aan de vriendin: ‘We zijn allemaal lekker gek’
    PREMIUM

    85 jaar Libelle is een ode aan de vriendin: ‘We zijn allemaal lekker gek’

    Het Almeerderstrand krioelt deze dagen van de vrouwen - en vliegen - tijdens de Libelle Zomerweek, dit jaar extra feestelijk omdat het blad 85 jaar bestaat. Duizenden moeders, dochters en vriendinnen geven gemiddeld tachtig tot negentig euro per dag uit aan allerhande snuisterijen zoals ontharingsrollers, slippers met glitters en massagekussens. Onder meer Luv’, Glennis Grace en Jody Bernal zorgen voor het muzikale vermaak. Vanwege het thema ‘Een feest voor vriendinnen’ vroegen we drie vriendinnenclubjes naar hun vriendschap.