De Poolse elektromonteur Marcin redde iemand uit een te water geraakte auto. Hij wilde weten hoe het met het slachtoffer gaat.
Volledig scherm
De Poolse elektromonteur Marcin redde iemand uit een te water geraakte auto. Hij wilde weten hoe het met het slachtoffer gaat. © Foto Ruud Voest

‘Engel van de A2’ krijgt antwoord: ‘Zonder hem was het veel slechter afgelopen’

De zoektocht van de Poolse monteur Marcin naar het slachtoffer dat hij uit een auto redde langs snelweg A2 bij Culemborg is ten einde.

Naar aanleiding van het artikel op deze site waarin Marcin zijn verhaal vertelde en aangaf graag te willen weten hoe het met het slachtoffer gaat, heeft zich een contactpersoon uit diens naaste vriendenkring gemeld.

Deze vrouw is ontzettend dankbaar voor de reddingsactie. ,,Zonder hem was het met mijn vriend veel slechter afgelopen.” Marcin is daarom volgens haar ‘met recht een held.’

De auto in de sloot langs de snelweg A2 bij Culemborg.
Volledig scherm
De auto in de sloot langs de snelweg A2 bij Culemborg. © Marco van Deijck/Persbureau Heitink

,,Hij wil geen held worden genoemd, maar wat deze man heeft gedaan vind ik vrij bijzonder. Hij is helemaal alleen in het water gesprongen, terwijl er al genoeg mensen stonden te kijken.’’

Beide partijen houden contact over het herstel van de man, die op zaterdag 2 mei zwaargewond naar het ziekenhuis is gebracht. Het slachtoffer, een 40-jarige man uit Nieuwegein, ligt nog in het ziekenhuis.

Kijk hier naar de meest bekeken video’s op deze site:

  1. Woede na dood George Floyd slaat over naar Europa, demonstraties in Berlijn, London en Amsterdam

    Woede na dood George Floyd slaat over naar Europa, demonstra­ties in Berlijn, London en Amsterdam

    Diverse antiracisme-organisaties houden morgen op de Dam in Amsterdam een manifestatie uit protest tegen wat zij politiegeweld tegen zwarten in de VS en de EU noemen. Aanleiding tot het protest is de dood van George Floyd in de Amerikaanse stad Minneapolis, die vorige week na een hardhandige arrestatie door de politie overleed. Dat leidde tot een golf van onrust in Amerikaanse steden. Maar ook in Duitsland en Engeland zijn mensen de straat op gegaan om te demonstreren.
  2. Grote zorgen om populaire tuinzwembaden: ‘Zo’n ding kopen? Denk twee keer na!’

    Grote zorgen om populaire tuinzwemba­den: ‘Zo’n ding kopen? Denk twee keer na!’

    Lekker dobberen in een opzetzwembad, vlakbij huis? Je bent lang niet de enige! Uit een recente studie van onderzoeksbureau Motivaction blijkt dat ruim een kwart van de Nederlandse huishoudens een opzetzwembad in de achtertuin heeft staan. Nog eens twintig procent overweegt om er eentje aan te schaffen. Verontrustend, vindt Vitens. Het drinkwaterbedrijf ziet het waterverbruik exploderen en slaat daarom alarm. ,,Denk alsjeblieft twee keer na voor je zo’n ding koopt. We zitten aan de randen van onze mogelijkheden.”