Brandweerlieden, ambulancemedewerkers en agenten schoten te hulp, nadat twee Poolse zonnepanelenleggers door het slechte dak in Den Ham vielen.
Volledig scherm
PREMIUM
Brandweerlieden, ambulancemedewerkers en agenten schoten te hulp, nadat twee Poolse zonnepanelenleggers door het slechte dak in Den Ham vielen. © News United/Emiel Geerding

Er was geen gevaar, zei de voorman, en toen brak het dak: ‘Hij wordt nooit meer de oude’

De dakplaten bij de manege in Den Ham waren poreus. Ze kraakten. Maar de Poolse medewerkers gingen door. Zonder veiligheidsgordels - die lagen in de bus - zouden ze de zonnepanelen leggen. Dat liep niet goed af. Over een ongeluk, waarvan er afgelopen anderhalf jaar meer dan 40 gebeurden. „‘Ah, het gaat wel’. Daarin schuilt het gevaar.”

  1. Ilse en de kinderen verliezen bij leven hun geliefde Martin: ‘Hij had niet door wat er stond te gebeuren’
    PREMIUM

    Ilse en de kinderen verliezen bij leven hun geliefde Martin: ‘Hij had niet door wat er stond te gebeuren’

    Martin Wielens heeft een goeie ‘kop’: jongensachtig, goedlachs, stoer. Maar als op zijn 52ste Fronto-Temporale Dementie (FTD) wordt vastgesteld, verandert die sluipmoordenaar zijn gezicht in een doodshoofd. In recordtempo. Net als zijn gedrag, met nukken en kuren. Na 6 jaar overlijdt de sportieve Hengeloër. „Hij zag er ouder uit dan zijn vader van 90”, zegt zijn vrouw.
    Borne, Hengelo, Enschede