Volledig scherm
PREMIUM
Yuki Lahaye (16) werd op 11-jarige leeftijd door honden aangevallen. Haar littekens maken deel uit van haar leven, vindt ze zelf. © Mine Dalemans

Esther (33) redde meisje dat door dertien honden bijna verscheurd werd: ‘Ze wilden haar opeten’

Een middagje winkelen met haar vriend in Maastricht eindigde voor de 33-jarige Esther Tuls in een nachtmerrie. Een meisje van 11 werd voor hun ogen gruwelijk aangevallen door dertien zeer agressieve honden. Met gevaar voor eigen leven bevrijdde het tweetal het tienermeisje uit haar benarde situatie. Deze week, zes jaar later, zijn ze gehuldigd voor hun heldendaad. ,,Ik heb heel lang in therapie gezeten.”

Het moest een gezellige, romantische dag worden voor Esther Tuls uit Schoonhoven en haar Vlaamse vriend Jurgen Mariën. Op zondag 2 februari 2014 reden ze na een dagje winkelen in Maastricht langs een akker in Riemst, net over de Limburgse grens. Ineens zagen ze een grote groep honden wild over het veld stuiteren.

Vreemd, dacht Esther. ,,We dachten eerst dat er een dood beest op de grond lag. Maar toen we verder reden, zagen we ineens een kinderfiets langs de weg liggen. En toen hoorden we het. Gegil, vreselijk veel gegil. Het ging door merg en been.”